Τα συναισθήματά της για τον πόλεμο στην Ουκρανία εξέφρασε η Μίλα Γιόβοβιτς, τονίζοντας ότι είναι «σχισμένη στα δύο», καθώς έχει ρίζες και από τη Ρωσία, ενώ θυμήθηκε και τη Γιουγκοσλαβία, απ’ όπου είναι ο πατέρας της.

«Είμαι συντετριμμένη και άναυδη, προσπαθώντας να επεξεργαστώ τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας στη γενέτειρά μου την Ουκρανία. Η χώρα και ο λαός μου βομβαρδίζονται. Οι φίλοι και η οικογένεια κρύβονται. Το αίμα και οι ρίζες μου προέρχονται τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία.

Είμαι σχισμένη στα δύο, καθώς παρακολουθώ τη φρίκη να εκτυλίσσεται, τη χώρα να καταστρέφεται, οικογένειες να εκτοπίζονται, όλη τους η ζωή να βρίσκεται σε απανθρακωμένα θραύσματα γύρω τους. Θυμάμαι τον πόλεμο στην πατρίδα του πατέρα μου, την πρώην Γιουγκοσλαβία και τις ιστορίες που αφηγείται η οικογένειά μου για το τραύμα και τον τρόμο που βίωσαν. Πόλεμος. Πάντα πόλεμος. Ηγέτες που δεν μπορούν να φέρουν ειρήνη. Το ατέλειωτο μαραφέτι του ιμπεριαλισμού. Και πάντα, ο λαός πληρώνει με αιματοχυσία και δάκρυα», έγραψε στο Instagram η Μίλα Γιόβοβιτς.