Για την πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο, τους ρόλους που έχει απορρίψει, τη σάτιρα στην τηλεόραση αλλά και το κίνημα MeToo μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη (8/2) ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

«Με τη σάτιρα στην τηλεόραση έχω ένα θέμα. Αρνήθηκα πολλά χρόνια να μεταφέρω στην τηλεόραση τους ”Άγαμους θύτες”», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega και την εκπομπή MEGA Καλημέρα.

«Έχω πει όχι σε ρόλο 2-3 φορές και το έχω μετανιώσει. Άνθρωποι είμαστε και κάνουμε και καμία βλακεία κάπου κάπου. Μου έχει συμβεί και το αντίθετο» σημείωσε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Μιλώντας σχετικά με το MeToo, αλλά και με την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και όλα όσα είδαν «το φως», ο ίδιος είπε ότι «με ανθρώπους που γνωρίζεις έστω και λίγο, μας εκπλήσσει η σκοτεινή τους πλευρά δυσάρεστα και λες δεν θέλω να είναι αλήθεια».

«Έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα που φτάνει και σε ακρότητες»

«Άνθρωποι που έχουν υποστεί βλάβη έχουν κάθε δικαίωμα να κινηθούν και υπάρχουν όλες οι διαδικασίες για να βρουν το δίκιο τους» ανέφερε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης εστιάζοντας στο MeToo και συμπλήρωσε: «Έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα που φτάνει και σε ακρότητες. Κάτι γίνεται μόδα και μας παρασύρει σε απερίσκεπτες επιθέσεις, ειδικά στο διαδίκτυο».

«Έχω ακούσει να κατηγορούνται άδικα άνθρωποι πολλές φορές. Γίνεται από παραλογισμό, από εκδίκηση. Υπάρχει μία περίπτωση του MeToo που γνωρίζω τον άνθρωπο, ξέρω ότι ήταν εντελώς άδικο αυτό που συνέβη. Αυτό που έχει υποστεί από μία παράλογη κατηγορία είναι τρομακτικό», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να τους δικάζουμε πριν υπάρξουν όλες οι διαδικασίες, είναι άδικο ακόμα κι αν είναι ένοχοι».

Σχολιάζοντας τα ριάλιτι ο ηθοποιός είπε ότι «Δεν καταλαβαίνω τη λειτουργία του ριάλιτι, δεν μπορώ να τα δω. Talent shows βλέπω ευχάριστα».

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης παίζει στην παράσταση «Το μινόρε» στο θέατρο Ιλίσια.