Το 2021 η Beyonce έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που φόρεσε το συγκλονιστικό κίτρινο διαμάντι Tiffany. Πριν από αυτήν, οι μόνες άλλες γυναίκες που το έχουν φορέσει ήταν η Μαίρη Γουάιτχαουζ, η Όντρεϊ Χέπμπορν και η Lady Gaga. Η τελευταία, μάλιστα, το φόρεσε τη βραδιά που κέρδισε και το πρώτο της Όσκαρ για την συμμετοχή της στην ταινία «A Star is Born» το 2019.

Το Tiffany Diamond, λοιπόν, είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα διαμάντια που ανακαλύφθηκαν τον 19ο αιώνα, ενώ με το πέρασμα του χρόνου ο πολύτιμος αυτός λίθος έχει τοποθετηθεί σε διάφορα περιδέραια και έχει, επίσης, εκτεθεί σε διάφορα μουσεία.

Διαμάντι Tiffany: Ποιο είναι το δημοφιλές διαμάντι που λατρεύουν οι σταρ του Χόλιγουντ

Το κίτρινο διαμάντι έχει μια μακρά ιστορία που χρονολογείται περισσότερο από έναν αιώνα. Σύμφωνα με το Documentary Tube, ανακαλύφθηκε στο ορυχείο Kimberley της Νότιας Αφρικής το 1878. Το ακατέργαστο διαμάντι ζύγιζε 287,42 καράτια και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν το μεγαλύτερο κίτρινο διαμάντι που είχε ανακαλυφθεί. Η είδηση της ανακάλυψης του διαμαντιού έφτασε στη Νέα Υόρκη και σύντομα, ο ιδρυτής του brand πολυτελών κοσμημάτων Tiffany & Co., Τσαρλς Τίφανι, προσφέρθηκε να αγοράσει το διαμάντι για 18.000 δολάρια. Ο Τίφανι έστειλε το διαμάντι στο Παρίσι, όπου το μελέτησε ο επικεφαλής κοσμηματολόγος της εταιρείας, George Frederick Kunz και τότε αποφασίστηκε ότι το Tiffany Diamond έπρεπε να κοπεί για να ενισχύσει το σπάνιο, κιτρινωπό χρώμα του.

Lady Gaga

Διαμάντι Tiffany: Πού βρίσκεται σήμερα

Ο George Frederick Kunz μελέτησε το Tiffany Diamond για περισσότερο από ένα χρόνο για να μπορέσει να έχει ένα σχέδιο για το πώς να το κόψει και σε τι σχήμα, ώστε να διατηρήσει το στολίδι ανέπαφο. Εξετάστηκε, επίσης, η ελαχιστοποίηση της απώλειας βάρους του κατά την κοπή. Τελικά κόπηκε σε ένα τετράγωνο σχήμα που αναδείκνυε τη λάμψη του και όπως περιγράφεται από την Tiffany & Co., «λάμπει σαν να φωτίζεται από μια εσωτερική φλόγα». Το διαμάντι έφτασε από 287,42 καράτια σε 128,54 καράτια μετά την κοπή του, ενώ είχε 82 όψεις, δηλαδή 24 όψεις περισσότερες από την τυπική περικοπή των 58 όψεων, και πλάτος 2,5 εκατοστά.

διαμάντι Tiffany

Το Tiffany Diamond φυλάσσεται στο κατάστημα Tiffany & Co στη Νέα Υόρκη, ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχει εκτεθεί σε διαφορετικές τοποθεσίες εντός και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Σήμερα, σύμφωνα με το Harper’s Bazaar, η αξία του εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια δολάρια.