Ο Τομ Χόλαντ παρουσιάζεται ως το φαβορί για να παρουσιάσει τα βραβεία Όσκαρ στις 27 Μαρτίου. Για πρώτη φορά μετά από το 2018 η απονομή θα έχει οικοδεσπότη, ενώ θα επιστρέψει στο επί σειρά ετών «σπίτι» της, το περίφημο Dolby Theatre, όπως ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Ωστόσο, το ποιος θα είναι ο παρουσιαστής προκαλεί ίντριγκα στον κόσμο της showbusiness.

Ο Βρετανός ηθοποιός που υποδύεται τον Spider-man όχι μόνο πρωταγωνιστεί στην πιο εμπορική ταινία της χρονιάς το «Spider-man: No Way Home», αλλά έχει και… πέραση στο νεαρό κοινό και χάρη της σχέσης του με τη συμπρωταγωνίστρια του Ζεντάγια.

Ο Χόλαντ είχε εκφράσει τον Δεκέμβριο στο The Hollywood Reporter τη μεγάλη επιθυμία του να παρουσιάσει την τελετή απονομής των Όσκαρ. «Αν μου το ζητούσαν, θα το έκανα και θα ήταν πολύ διασκεδαστικό», ανέφερε. Τώρα, το The Hollywood Reporter υποστηρίζει πως έχουν γίνει κάποιες διερευνητικές επαφές.

«Η φετινή απονομή θα έχει παρουσιαστή», δήλωσε ο πρόεδρος του ABC Entertainment, Κρεγκ Έργουιτς, σε εκδήλωση της Ένωσης Τηλεκριτικών. Απέφυγε, ωστόσο, να αποκαλύψει ποιος θα είναι αυτός. «Μπορεί να είμαι εγώ», αστειεύτηκε.

Τα τρία προηγούμενα χρόνια, τα βραβεία Όσκαρ απονεμήθηκαν από διάσημους τηλεπαρουσιαστές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ένας βασικός παρουσιαστής της εκδήλωσης. Τα νούμερα τηλεθέασης κατέγραψαν πτώση τα τελευταία χρόνια, φθάνοντας στο «ναδίρ» των 10,4 εκατομμυρίων τηλεθεατών στις ΗΠΑ το 2021. Ανάλογες πτωτικές τάσεις κατέγραψε, βέβαια, και η τηλεθέαση άλλων απονομών βραβείων.

Αν και άλλες εκδηλώσεις απονομής βραβείων έχουν αναβληθεί εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19, το ABC διευκρίνισε ότι τα σχέδια για την διοργάνωση της λαμπερής βραδιάς των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ εξακολουθούν να ισχύουν, όπως αρχικά έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου στο Λος Άντζελες. Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ θα ανακοινωθούν στις 8 Φεβρουαρίου.

Βέβαια, να σημειώσουμε πως η επαρχία του Λος Άντζελες έδωσε εντολή στους πολίτες να αποφεύγουν τις αχρείαστες μεγάλες συγκεντρώσεις, κάτι που έχει προκαλέσει αμφιβολίες ακόμη και για το SuperBowl, τον τελικό του NFL (αμερικάνικο ποδόσφαιρο) που θα διεξαχθεί στις 13 Φεβρουαρίου στο «SoFi Stadium» της «πόλης των Αγγέλων».