Τα Χριστούγεννα, σύμφωνα και με το επιτυχημένο τραγούδι του Άντι Γουίλιαμς, είναι «μία από τις πιο υπέροχες εποχές του χρόνου». Μια ημέρα απόλυτης αγάπης, ζεστασιάς και ευτυχίας κατά την διάρκεια της οποίας ήρθαν στην ζωή -εκτός από τον Χριστό- και διάσημοι αστέρες και διεθνείς προσωπικότητες. Δεδομένου ότι η 25η Δεκεμβρίου είναι τα πιο σπάνια γενέθλια μετά τις 29 Φεβρουαρίου, το να γεννηθείς ανήμερα των Χριστουγέννων μάλλον σε κάνει τυχερό. Αν πάρουμε υπόψη και την καριέρα των προσωπικοτήτων που ακολουθούν παρακάτω.

Τζάστιν Τριντό

Τζάστιν Τριντό

Η ημέρα των Χριστουγέννων μπορεί να είναι τρομερά ψυχρή στον Καναδά, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον επί τρεις θητείες πρωθυπουργό της χώρας Τζάστιν Τριντό να κάνει την είσοδό του στον κόσμο το 1971 στην Οττάβα. Μια «είσοδος» που σίγουρα ταίριαζε στον μελλοντικό πρωθυπουργό του Καναδά, που μεγάλωσε στη δημοσιότητα ως ο μεγαλύτερος γιος του Πιερ Τριντό, πρωθυπουργού του Καναδά για τέσσερις θητείες. Ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον, μάλιστα, αναφέρει το grunge.com, προέβλεψε κάποτε τη μελλοντική άνοδο του βρέφους στην εξουσία, δηλώνοντας: «Θα ήθελα να κάνω πρόποση στον μελλοντικό πρωθυπουργό του Καναδά: στον Τζάστιν Πιερ Τριντό». Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο μικρότερος αδερφός του Αλέξανδρος (γνωστός και ως «Sacha») γεννήθηκε, επίσης, την ημέρα των Χριστουγέννων.

Dido

Dido

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Dido ανέβηκε στην κορυφή των charts ως η πιο καυτή νέα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός της Βρετανίας. Βαφτισμένη ως Florian Cloud De Bounevialle Armstrong, οι γονείς της προτίμησαν να την αποκαλούν Dido, από το όνομα της δύσμοιρης βασίλισσας της Καρχηδόνας στην «Αινειάδα» του Βιργίλιου. Αλλά αυτό το μεγαλειώδες και τραγικό όνομα, δεν στάθηκε εμπόδιο για την επιτυχημένη καριέρα της βρετανίδας τραγουδίστριας. Γεννημένη ανήμερα των Χριστουγέννων, αναφέρει το grunge.com, η μεγαλύτερη, ίσως, πρόσκληση στην ζωή της ήταν το γεγονός ότι η μέρα της ήταν και η πιο δημοφιλής γιορτή στον κόσμο. Τι έκανε για να μπορεί να γιορτάζει τα γενέθλιά της; Κήρυξε την 25η Ιουνίου ως τα άλλα «επίσημα» γενέθλιά της.

Έλενα Κρίστενσεν

Έλενα Κρίστενσεν

Μαζί με τις Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ και Κέιτ Μος, η Έλενα Κρίστενσεν αποτέλεσε ένα από τα θρυλικά supermodel της δεκαετία του ‘90. Γεννημένη την ημέρα των Χριστουγέννων το 1968 στην Κοπεγχάγη της Δανίας, με περουβιανή μητέρα και δανό πατέρα, η Κρίστενσεν σε ηλικία εννέα ετών άρχισε να ασχολείται με το μόντελινγκ, αλλά η φήμη ήρθε μόνο όταν εμφανίστηκε σε αυτό που το MTV έχει χαρακτηρίσει ένα από τα «πιο σέξι βίντεο όλων των εποχών», το «Wicked Game» του Chris Isaak. Το 1993, το επιτυχημένο supermodel άρχισε να βγαίνει με τον Νόρμαν Ρίντους του «Walking Dead» και παντρεύτηκαν πέντε χρόνια αργότερα. Αν και το ζευγάρι χώρισε το 2003, διατηρούν μια φιλική σχέση καθώς έχουν αποκτήσει μαζί έναν γιο, τον Μίνγκους Λούσιεν Ρίντους.

Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ

Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ

Ο εμβληματικός ηθοποιός των μέσων του αιώνα και πρωταγωνιστής της θρυλικής ταινίας «Καζαμπλάνκα», Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ (γνωστός και ως «Bogie») γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1899 μια κρύα νύχτα Χριστουγέννων, αναφέρει το grunge.com. Εκτός από την «Καζαμπλάνκα», ο Μπόγκαρτ κέρδισε τη φήμη του ντετέκτιβ στις φιλμ νουάρ ταινίες. Έπαιξε, επίσης, σε θρυλικούς ρόλους όπως το «The African Queen» του 1951, πρωταγωνιστώντας δίπλα στην Κάθριν Χέπμπορν και κερδίζοντας για την ερμηνεία του το Όσκαρ Ανδρικού Ρόλου. Συνολικά, έπαιξε σε περισσότερες από 80 ταινίες, αναφέρει το grunge.com.