Με αφορμή τη θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, «Πάρτι Γενεθλίων», ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα του «Πρωινού» το πρωί της Πέμπτης (09/12). «Δεν έχω καμία εξουσία, αλλά επειδή όλοι μας είμαστε άνθρωποι οφείλουμε όταν ξεπεράσουμε ένα δικό μας προσωπικό όριο να ζητήσουμε συγγνώμη» απάντησε ο ηθοποιός σε ερώτηση αν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την όποια εξουσία έχει.

Η δημοσιογράφος ζήτησε από τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη να κάνει ένα σχόλιο για το ελληνικό metoo. «Έχουμε Δημοκρατία. Οι άνθρωποι πρέπει να μιλάνε. Δεν είμαι υπέρ του φανατισμού. Δεν είμαι υπέρ πραγμάτων που σε κάνουν και χάνεις τη λογική σου και το λόγο σου. Σε οποιαδήποτε επίπεδο» σχολίασε ο ηθοποιός.

Είχαν πέσει στην αντίληψη του κακοποιητικές συμπεριφορές συναδέλφων του. «Ανάλογα τι εννοείτε με τη λέξη κακοποίηση…» σχολίασε ο ηθοποιός. «Για παράδειγμα στην περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη που ήταν ακραίες οι συμπεριφορές» απάντησε η δημοσιογράφος του «Πρωινού».

«Δεν είμαι εισαγγελέας. Ηθοποιός είμαι»

«Κοιτάξτε, εγώ δεν είμαι δικαστής του κάθε ανθρώπου. Δεν είμαι εισαγγελέας. Ηθοποιός είμαι. Και τα προβλήματα της ζωής μου τα αντιμετωπίζω εγώ ο ίδιος όπως μπορώ και όπως ξέρω. Πολλές φορές με λογική και πολλές φορές παράλογα. Από την στιγμή που υπάρχει νομική διαδικασία απέναντι σε έναν άνθρωπο με τον οποίο έχω συνεργαστεί κιόλας και ξέρω αρκετά. Νομίζω ότι οφείλουμε το πιο σοβαρό, ακριβώς και για το κίνημα που είπατε για να έχει μια σοβαρή νομική υπόσταση είναι η ίδια Δικαιοσύνη να δείξει τι πρέπει να κάνει και τι όχι» απάντησε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Η συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη

Στην συνέχεια, η δημοσιογράφος θέλησε να μάθει πώς ήταν η συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Είχε τις εντάσεις της αλλά μέχρι εκεί. Αλλά εγώ είμαι άνθρωπος που μπορώ να αντιμετωπίζω μια κατάσταση. Υπάρχουν άλλοι που μπορεί να μην μπορούν. Δεν θεωρώ αυτήν την στιγμή, εφόσον βάλλεται ένας άνθρωπος έτσι όπως γίνεται, να γίνουμε εμείς ισόθεοι και να κρίνουμε» απάντησε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Η επόμενη ερώτηση που δέχθηκε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αφορούσε και πάλι τον Πέτρο Φιλιππίδη και αν θα συνεργαζόταν ξανά μαζί του. «Αυτό δεν το ξέρω να σας το πω. Ξέρετε εσείς την έκβαση της δίκης;» απάντησε ο ηθοποιός.

Η έξυπνη «παγίδα» του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Στην συνέχεια δέχθηκε άλλες δυο ερωτήσεις που αφορούσαν τον Πέτρο Φιλιππίδη και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αντέδρασε «Φέρνετε εμένα πάλι σε μια θέση να πρέπει να κρίνω εγώ. Ποιος είμαι εγώ να κρίνω τον καθένα; Μπορώ να κρίνω μόνο τον εαυτό μου. Πάλι μου ζητάτε να πάρω θέση για έναν συγκεκριμένο άνθρωπο και όχι για εμένα. Εδώ είμαστε για την Προδοσία του Χάρολντ Πίντερ», είπε ενοχλημένος ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Η ρεπόρτερ, η οποία δεν πρόσεξε μια λάθος λεπτομέρεια στην απάντησή του, του απάντησε ευγενικά: «Τη γνώμη τη δική σας ζητάω βέβαια, σε σχέση με αυτό το θέμα». Και τότε ο ηθοποιός της εξήγησε την παγίδα που της έβαλε. «Είδατε; Περίμενα να με διορθώσετε, να μου πείτε “Όχι, είμαστε για το Πάρτι Γενεθλίων”. Παρ’ όλα αυτά, μου είπατε ότι είμαστε…» είπε ο ηθοποιός.