Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο Νίκος Πορτοκάλογλου μίλησε για το ρόλο του ως πατέρα, αλλά και τη σχέση που είχε ο ίδιος με το δικό του.

Τα παιδιά του είναι η μεγάλη του αδυναμία και όπως δηλώνει στο περιοδικό ΕΓΩ: «Ο γιος μου, που είναι 16 ετών, εδώ και ένα χρόνο ασχολείται μόνο με τη μουσική. Αυτό με χαροποιεί και με τρομάζει ταυτόχρονα. Από τη μία είναι σαν να βλέπω τον εαυτό μου στη εφηβεία, από την άλλη σκέφτομαι πως δε θα αποφύγει τη σύγκριση μαζί μου. Δεν είπα στην κόρη μου, ούτε “μείνε”, αλλά ούτε “φύγε” για να φύγει στο εξωτερικό. Αυτή η σκέψη είναι μια ψύχωση που κακώς έχουν οι περισσότεροι γονείς. Υποτίθεται ότι δεν πρέπει να είμαστε αυστηροί και αυταρχικοί, όπως ήταν οι δικοί μας γονείς, αλλά μάλλον ακολουθούμε την ίδια τακτική, με πιο εναλλακτικό ίσως τρόπο».

Πώς συνδύασε την επιτυχημένη καριέρα με την οικογένεια; «Ήταν στοίχημα για εμένα. Το να είναι κάποιος αναγνωρισμένος καλλιτέχνης, αλλά με κατεστραμμένη προσωπική ζωή, με ανύπαρκτη σχέση με τα παιδιά του, φάνταζε στα μάτια μου ως μια τεράστια αποτυχία. Ποτέ δε σκέφτηκα πως η μουσική μου είναι σπουδαιότερη από τα παιδιά μου» απαντά χαρακτηριστικά.

Κάνει μάλιστα, την αυτοκριτική του και σχολιάζει την «απόδοσή» του ως πατέρας, λέγοντας: «Δε μπορώ να πω αν υπήρξα καλός μπαμπάς. Τα παιδιά μου υπήρξαν πάντα μεγάλη πηγή χαράς για εμένα. Ξέρετε, εγώ βίωσα θυμό με τον δικό μου πατέρα γιατί ήταν τελείως απών, ειδικά στην εφηβεία μου. Και λόγω δουλειάς και λόγω αντίληψης πως η ανατροφή των παιδιών ήταν αποκλειστικά καθήκον της μητέρας. Ξεπέρασα αυθόρμητα το θυμό μου απέναντί του, όταν απέκτησα κι εγώ γιο. Ήρθα στη θέση του και διαπίστωσα πόσα πράγματα έχασε. Τη χαρά που έχασε. Ο θυμός μου τότε μετατράπηκε σε συμπόνια».

Δε δίστασε, ακόμη, να αναφερθεί περαιτέρω στη σχέση που είχε με τον πατέρα του, καταλήγοντας: «Την τελευταία χρονιά πριν φύγει από τη ζωή, είχαμε αποκτήσει μια πολύ γλυκιά σχέση».