Από την αγιοποίηση μέχρι την αποκαθήλωση, η πορεία του πιο διαφημισμένου ακτιβιστή της σύγχρονης μουσικής σκηνής μοιάζει να επιβεβαιώνει όσους υποστήριζαν πως ο Μπόνο είναι μια καλοστημένη και πολυδιαφημισμένη απάτη.

Ο Μπόνο, ηγετικό μέλος U2, της μεγαλύτερης ροκ μπάντας του πλανήτη, είναι μάλλον η πιο χαρακτηριστική περίπτωση διάσημου ακτιβιστή που κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να θέσει τις αγνές προθέσεις του υπό αμφισβήτηση. Τον προηγούμενο μήνα ξέσπασε το σκάνδαλο πως η οργάνωση κατά της φτώχειας ONE Campaign υπό τη διεύθυνση του Μπόνο, προσφέρει μόλις το 1% των εισοδημάτων της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ περισσότερα από 8 εκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται σε μισθούς των υπαλλήλων την οργάνωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυριακάτικου Έθνους, οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Facebook αποκαλύπτουν πως η συντροφιά του τραγουδιστή ήταν δύο δεκαενιάχρονα κορίτσια. Οι επίμαχες φωτογραφίες έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για τη φτώχεια στον πλανήτη.

Οι φημολογούμενες συζυγικές ατασθαλίες του τραγουδιστή επιβεβαιώθηκαν με φωτογραφικά ντοκουμέντα, παρόλο που ο γάμος του κρατάει 26 χρόνια. Ωστόσο ο Μπόνο επιλέγει το δρόμο της σιωπής αρνούμενος να απαντήσει στα δημοσιεύματα.