Για την πρώην σύζυγό του, Εύη Βατίδου και τους λόγους που τους οδήγησαν στο διαζύγιο μίλησε ο Αλέξης Κούγιας σε εβδομαδιαίο περιοδικό. Ο γνωστός ποινικολόγος εξαπέλυσε μάλιστα τα πυρά του κατά της Σάσας Σταμάτη, η οποία, όπως λέει, ξεσήκωνε την πρώην σύζυγό του για να ασχοληθεί με την τηλεόραση.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «OK!», ο ίδιος έχει ποσοστό ευθύνης τουλάχιστον το μισό για αυτόν τον χωρισμό. «Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν μου είχε πει ότι θα ήθελε να κάνει οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Αλλά δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η σύζυγος και μητέρα των παιδιών μου θα μπορούσε να είναι παρουσιάστρια ενός πρωινού προγράμματος. Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς, ενώ είχε την ευκαιρία με εμένα να φάει μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να γνωρίσει τον Πατριάρχη, να συνομιλήσει με τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της χώρας, εκείνη ήθελε να κάνει εκπομπή με τον Δημήτρη Παπανώτα».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσα να βλέπω το σπίτι μας να είναι γεμάτο πανελίστες και δεν σου κρύβω ότι κάποια στιγμή έφτασα στο σημείο να φερθώ στη Σάσα Σταμάτη όπως αξίζει στην αληθινή προσωπικότητά της, που είναι κατά την κρίση μου, μια πολύ επικίνδυνη προσωπικότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, η Σάσα Σταμάτη «ξεσήκωνε την Εύη και της έλεγε ότι μπορεί να γίνει παρουσιάστρια αντάξια της Μενεγάκη και ότι εγώ τη σταματάω». «Από την άλλη μου έστελνε μηνύματα όπου μου έγραφε: “Συμφωνώ απόλυτα με τις αντιρρήσεις σας. Μακάρι να είχα και εγώ στη ζωή μου έναν σύζυγο σαν και εσάς”», συμπλήρωσε.