Με το που ανακοίνωσε τη μεγάλη επιστροφή της στην επικράτεια του πορνό, ο κόσμος ολόκληρος απλώθηκε για άλλη μια φορά στα πόδια της.

Το ηχηρό comeback της θρυλικής πορνοστάρ είναι γεγονός και ο ανδρικός πληθυσμός δεν μπορεί παρά να πανηγυρίζει!

Η ιέρεια του αισθησιακού κινηματογράφου, στα 39 της πλέον, έπειτα από μια σειρά περιπέτειες τόσο της προσωπικής της ζωής όσο και επαγγελματικής φύσης, αναγκάζεται να στραφεί για άλλη μια φορά στη βιομηχανία του θεάματος που την καθιέρωσε στην οικουμένη.

Η Jenna Jameson αποφάσισε από μικρή να πιάσει τη ζωή από τα κέρατα, όταν σε ηλικία 16 ετών εγκατέλειψε το σπίτι της, έβγαλε με πένσα τα σιδεράκια της και έβαλε γραμμή να κατακτήσει τα στριπτιζάδικα της Αμερικής.

Και βέβαια όταν την «ανακάλυψαν» οι δαιμόνιοι πράκτορες του περιοδικού Penthouse, τα υπόλοιπα έμελλε να γίνουν ιστορία, μια ιστορία αισθησιασμού και σαγήνης που λίγες πορνοστάρ έχουν ευτυχήσει να απολαύσουν…

Η εκκόλαψη της πορνοστάρ

Η Jenna Jameson γεννιέται ως Jenna Marie Massoli στις 9 Απριλίου 1974 πού αλλού, στο Λας Βέγκας της Νεβάδα. Το μήλο έπεσε ακριβώς κάτω από τη μηλιά, καθώς και η μητέρα της, Judith, δούλευε ως στριπτιζέζ στα ύποπτα κέντρα διασκέδασης του περίφημου Las Vegas Strip. Όσο για τον πατέρα της, ήταν τοπικός σερίφης!

Η Jenna χάνει τη μητέρα της σε τρυφερή ηλικία και μένει να μεγαλώνει σχεδόν μόνη, με παρέα τον αδερφό της Tony. Αφού περάσει δύσκολη πρώτη εφηβική ηλικία, κατά την οποία γνώρισε τη φρίκη του βιασμού, εγκαταλείπει το σπίτι της στα 16 και το σκάει με τον τότε σύντροφό της, καλλιτέχνη τατουάζ που της χάρισε και το πρώτο της σήμα-κατατεθέν, τη διπλή καρδιά στους γλουτούς της.

Η καλλίγραμμη πιτσιρίκα ψάχνει δουλειά στα στριπτιζάδικα του Βέγκας, δεν την προσλαμβάνουν ωστόσο γιατί φορούσε σιδεράκια. Αφού τα αφαιρέσει λοιπόν με τη βοήθεια μιας πένσας και χρησιμοποιήσει πλαστή ταυτότητα, εξασφαλίζει την πρώτη της δουλειά στους στύλους του Βέγκας, όπου λίγο αργότερα θα την «ανακαλύψει» συνεργάτης του Penthouse και θα αρχίσει τις φωτογραφίσεις για λογαριασμό μεγάλων ανδρικών περιοδικών.

Την ίδια εποχή αλλάζει το επίθετό της από «Massoli» σε «Jameson», επιλέγοντάς το μάλιστα από τη γνωστή φίρμα ιρλανδέζικου ουίσκι! Της άρεσε λέει για τους επαναστατικούς υπαινιγμούς που δημιουργεί…

Πετυχημένη πορνοστάρ

Η πρώτη εμφάνιση -και ιστορική- της Jameson στον χώρο του «ροζ» κινηματογράφου λαμβάνει χώρα το 1993, με την ίδια να πρωταγωνιστεί σε softcore ερωτικές ταινίες. Δεν θα της έπαιρνε βέβαια πολύ να μεταπηδήσει στο σκληρό πορνό, με πρώτη καυτή εμφάνιση στο «Up and Cummers 11» του 1994!

Οι πρώτες της μάλιστα «ερμηνείες» περιλάμβαναν -σχεδόν- αποκλειστικά λεσβιακές σκηνές, με το ντεμπούτο της με άντρα να έρχεται και πάλι το 1994, στο «Cherry Pie», όπου και ενσάρκωσε τον χαρακτήρα «Betty Blueballs».

Αφού έκανε αρκετά αισθησιακά φιλμ για λογαριασμό της Vivid Video, υπέγραψε κατόπιν αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Wicked Pictures, λέγοντας στον ιδιοκτήτη, Steve Ornstein, ότι «το σημαντικότερο πράγμα είναι να γίνω το μεγαλύτερο αστέρι που είδε ποτέ η βιομηχανία [του πορνό]»! Όπως και έγινε δηλαδή…

Μέχρι το 1996, είχε στην τροπαιοθήκη της μπόλικα διαπρεπή βραβεία του χώρου, όπως το «The X-Rated Critics Organization XRCO Award for Starlet of the Year» (1995), το «Hot D’Or Best New American Starlet» (1996) και το «AVN Best New Starlet Award» (1996)! Ήταν πια στην κορυφή του παγκόσμιου πορνό, με την ερωτική της καριέρα να μετρά αναρίθμητα «ροζ» blockbusters και φήμη που λίγες πορνοστάρ απόλαυσαν ποτέ.

Στην ασύλληπτη πορεία της στον χώρο πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 100 αισθησιακές ταινίες και κέρδισε ό,τι βραβείο έδωσε ποτέ η κοινότητα της ενήλικης ψυχαγωγίας, μεταξύ των οποίων και τα περίβλεπτα «X-Rated Critics Organization Hall of Fame» (2005) και «Adult Video News Hall of Fame» (2006).

Το 2000 ίδρυσε τη δική της εταιρία παραγωγής αισθησιακών ταινιών ClubJenna, επιχειρηματική περιπέτεια που κατέληξε και στην περίφημη ιστοσελίδα της…

Η πορνοστάρ στον mainstream κόσμο

Μετά την ασύλληπτη επιτυχία της στην επικράτεια του πορνό, η Jenna έβαλε πλώρη για άλλα. Δάνεισε τη φωνή της στο τηλεοπτικό animation «Family Guy» του 2001 αλλά και στα videogames Grand Theft Auto: Vice City και Pro Skater 4 (και τα δύο το 2002).

Επιπλέον, εμφανίστηκε στο βιντεοκλίπ του ράπερ Eminem «Without Me» (2002) και άφησε το στίγμα της σε τηλεοπτικές εκπομπές και ραδιοφωνικά σόου.

Το 2004 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της «How to Make Love Like a Porn Star: A Cautionary Tale» που έγινε αμέσως μπεστ-σέλερ, ενώ η επιτυχία της σύντομα μπήκε στο στόχαστρο του Χιου Χέφνερ, με την Playboy Enterprises να αγοράζει την ClubJenna Inc. το 2006 έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων!

Στην προσωπική της ζωή, ήταν -και είναι ακόμα;- στο πλευρό του μαχητή των πολεμικών τεχνών Tito Ortiz, ενώ το 2008 βύθισε τον ανδρικό πληθυσμό στη θλίψη, όταν ανακοίνωσε την οριστική απόσυρσή της από τη βιομηχανία του πορνό. Στις 16 Μαρτίου 2009, η Jameson γέννησε τα δίδυμα αγοράκια της, Jesse Jameson Ortiz και Journey Jett Ortiz, ολοκληρώνοντας την οικογενειακή της ευτυχία.

Το 2008 εμφανίστηκε στην κωμική ταινία τρόμου «Zombie Strippers» αλλά και στο φιλμ «How to Make Love to A Woman», με τον κόσμο να περιμένει πλέον την καυτή επιστροφή της στον χώρο που την εκτόξευσε στην απόλυτη κορυφή…