Ο διάσημος βρετανός ηθοποιός σερ Μάικλ Κέην αποκάλυψε σήμερα ότι ζήτησε από τους γιατρούς, το 1955, να βοηθήσουν τον πατέρα του που έπασχε από καρκίνο στο ήπαρ να πεθάνει για να απαλλαγεί από τους αφόρητους πόνους.

Ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε ότι οι γιατροί είχαν δώσει στον πατέρα του μόλις άλλες τέσσερις μέρες ζωής όταν εκείνος τους ζήτησε να τον βοηθήσουν να φύγει, κάτι που είχε κρατήσει μυστικό από τη μητέρα του η οποία πέθανε το 1989.

«Είχα τόση αγωνία που τον έβλεπα να υποφέρει, που είπα τότε στον γιατρό του: Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνεις, έκανες ότι μπορούσες. Δώστε του μια υπερβολική δόση να τελειώσει όλο αυτό, γιατί δεν ήθελα να υποφέρει άλλο, ήθελα πλέον να φύγει. Ο γιατρός απάντησε: όχι, όχι αυτό δεν μπορώ να το κάνω. Αργότερα, όταν έφευγα μου είπε: Έλα, πάλι τα μεσάνυχτα. Πήγα. Ο πατέρας μου έφυγε για πάντα νωρίς το πρωί στις 5.12», ομολόγησε ο σερ Μάικλ μιλώντας στον Classic FM.

Σημειώνεται ότι στη Βρετανία, η υποβοηθούμενη αυτοκτονία θεωρείται αδίκημα σύμφωνα με την νομική πράξη για την αυτοκτονία του 1961. Σε ερώτηση συμφωνεί με την εθελοντική ευθανασία εκείνος όπως φαντάζεστε απάντησε: «Ω, πιστεύω πως ναι».