Ακύρωσε για ιατρικούς λόγους, μετά από σειρά προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε κατά τους τελευταίους μήνες, το υπόλοιπο της αμερικανικής περιοδείας του ο 53χρονος Βρετανός τραγουδιστής Morrissey, δήλωσε ο εκπρόσωπος του.

Ο πρώην ισχυρός άντρας της εναλλακτικής ροκ μπάντας The Smiths έχει προγραμματίσει 22 συναυλίες και η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα ήταν στο Κάνσας. «Παρά τις προσπάθειές του για να προσπαθήσει να συνεχίσει τις συναυλίες, ο Morrissey πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα και δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει να για το υπόλοιπο της περιοδείας », είπε ο εκπρόσωπός του ευχαριστώντας όλους τους οπαδούς του για την κατανόηση του προβλήματος.

Οι ακυρώσεις περιλαμβάνουν τις συναυλίες στη Μινεάπολη, το Σικάγο, την Ατλάντα, τη Φιλαδέλφεια, την Ιντιανάπολη το Φοίνιξ και το Ντένβερ. Η περιοδεία σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ολοκληρωνόταν στο Σαν Φρανσίσκο στις 30 Απριλίου.

Στα τέλη Ιανουαρίου ο Morrissey είχε νοσηλευτεί στο Ντένβερ με έλκος που του προκάλεσε αιμορραγία. Τους τελευταίους μήνες, ο τραγουδιστής αντιμετώπισε «βλάβη» στα τοιχώματα του οισοφάγου του και διπλή πνευμονία.