Ήταν μόλις 16 ετών όταν έκανε την πρώτη της γυμνή φωτογράφιση που εκτόξευσε την καριέρα της… Κοιτώντας όμως στο παρελθόν η Kate Moss νιώθει λίγο άβολα με αυτήν τη φωτογράφιση.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο περιοδικό Vanity Fair: «Ήμουν 16 ετών και το να σου ζητάει κάποιος να βγάλεις τα ρούχα σου ακούγεται πραγματικά περίεργο. Αλλά είχαν το ύφος ότι αν δεν το έκανα δεν θα μου έκλειναν ποτέ ξανά καμία δουλειά. Κλειδωνόμουν στην τουαλέτα και έκλαιγα και μετά έβγαινα κι έκανα τη φωτογράφιση. Ποτέ δεν ένιωθα άνετα. Μισούσα το στήθος μου επειδή ήταν πολύ μικρό».

Μάλιστα όπως εξομολογείται η Kate Moss έφτασε στο σημείο να πάθει όταν ήταν 17-18 νευρικό κλονισμό επειδή δεν ήθελε να συνεργαστεί με συγκεκριμένα ονόματα της μόδας. «Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι για δύο εβδομάδες. Νόμιζα ότι θα πέθαινα.

Πήγα στο γιατρό και μου πρότεινε να πάρω ηρεμιστικά κι ευτυχώς μία φίλη μου με εμπόδισε να τα πάρω. Ήταν υπερβολικό το άγχος. Κανείς δε νοιαζόταν για την ψυχική μας υγεία. Υπήρχε μεγάλη πίεση αλλά ήταν δουλειά και έπρεπε να την κάνω».

Δουλειά την οποία τελικά έκανε με εξαιρετικό επαγγελματισμό… κάτι που αποδεικνύουν και οι εκατοντάδες μέχρι σήμερα φωτογραφίσεις της.