Τέτοιας κλίμακας ανακαίνιση σαν αυτή που έγινε στο Kensington Palace δεν έχει γίνει από το 1992. Για την ακρίβεια, την τελευταία φορά που έγιναν εργασίες τέτοιας έκτασης σε ένα παλάτι ήταν μετά από τη ρίψη… γερμανικής βόμβας!

Στην περίπτωση του Kensington Palace οι αλλαγές κόστισαν 14,5 εκατομμύρια ευρώ και το ανακαινισμένο παλάτι θα γίνει το σπίτι του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κάθριν Μίντλετον.

Κανείς δεν παραπονείται για την απόφαση του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ να στήσουν εδώ το «σπιτικό τους» καθώς εκτιμάται πως η διαμονή τους στην ιδιωτική πτέρυγα του παλατιού θα φέρει ακόμα περισσότερους επισκέπτες στην επισκέψιμη πλευρά.

Η Βασίλισσα επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες το παλάτι που ήταν η βασιλική έδρα πριν τη μετακόμιση στο Buckingham. Πριν κόψει την κορδέλα περιηγήθηκε στα δωμάτια όπου μεγάλωσε η Βασίλισσα Βικτώρια και «επιθεώρησε» τις αλλαγές.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Το παλάτι και οι περίφημοι κήποι του

Γλυπτό φτιαγμένο από… τρία χιλιόμετρα καλώδιο

Αεροφωτογραφία του παλατιού

Στόχος της ανακαίνισης ήταν οι χώροι να απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών

Οι αίθουσες του βασιλιά

Η μεγάλη σκάλα του βασιλιά

Σε ένα δωμάτιο εκτίθενται φορέματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα ενώ οι τοίχοι του δωματίου καλύπτονται από τοιχογραφίες με την ίδια

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.