Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Έντι Μέρφι αποφάσισε να παραιτηθεί από την παρουσίαση των βραβείων Όσκαρ καθώς ο παραγωγός της διοργάνωσης αποχώρησε από το σόου.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Τομ Σέρακ δήλωσε: «Μπορώ να κατανοήσω απόλυτα πώς αισθάνεται ο Έντι Μέρφι, αφού έχασε τον δημιουργικό του συνεργάτη, τον Μπρετ Ράτνερ. Του ευχόμαστε όλοι ό,τι καλύτερο».

Από τη μεριά του ο ηθοποιός έδωσε στη δημοσιότητα την ανακοίνωση της απόφασής του μια μέρα μετά την παραίτηση του Μπρετ Ράτνερ. «Καταρχήν θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι κατανοώ και στηρίζω απόλυτα την απόφαση κάθε εμπλεκόμενου μέρους, σχετικά με την επιλογή να αντικατασταθούν οι παραγωγοί της φετινής διοργάνωσης της τελετής απονομής των Όσκαρ. Πραγματικά ανυπομονούσα να είμαι μέρος του σόου, το οποίο η ομάδα παραγωγής αλλά και οι σεναριογράφοι είχαν ξεκινήσει να “στήνουν”. Ωστόσο είμαι βέβαιος ότι η νέα ομάδα παραγωγής και ο παρουσιαστής θα κάνουν μια εξίσου καλή δουλειά».

Πάντως ο λόγος για τον οποίο ο παραγωγός υπέβαλε την παραίτησή του, είναι η απάντηση που έδωσε σε ερώτηση του κοινού για πως ήταν οι πρόβες με τους πρωταγωνιστές (Μπεν Στίλερ, Κέισι Άφλεκ, Έντι Μέρφι), της ταινίας «Πώς να κλέψετε έναν ουρανοξύστη».

Ο ίδιος δήλωσε: «Ήταν πρόβες για π…δες» ενώ μετά τις έντονες αντιδράσεις που ξέσπασαν από τη συγκεκριμένη διατύπωση απολογήθηκε δημοσίως επισημαίνοντας: «Ήταν ένας ανόητος τρόπος να εκφραστώ».