Τα «κακά παιδιά» της σόου μπιζ με τη συμπεριφορά τους, είτε δημιουργούν «πονοκέφαλο» στο κοντινό τους περιβάλλον είτε μπλέκουν οι ίδιοι σε άσχημες περιπέτειες που συχνά τους οδηγούν μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων ή ακόμη και τη φυλακή.

Ακολουθούν πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα διάσημων που στο πρόσφατο παρελθόν επέδειξαν «άτακτη» συμπεριφορά και δικαιωματικά τους ανήκει ο τίτλος του «κακού παιδιού»:

ΠΑΡΙΣ ΧΙΛΤΟΝ

Η χρυσή κληρονόμος έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα μέσα ενημέρωσης με την «άτακτη» συμπεριφορά της. Πρόκειται για το χαρακτηριστικό παράδειγμα του «κακού παιδιού» του διεθνούς σταρ σίστεμ μιας και έχει κάνει σχεδόν τα πάντα: έχει γυρίσει ροζ ταινίες, έχει επανειλημμένως συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αλλά και για κατοχή και χρήση ναρκωτικών, έχει περάσει από φυλακή, έχει καταδικαστεί σε υποχρεωτική κοινωνική εργασία και φυσικά έχει πληρώσει αρκετά λεφτά σε πρόστιμα. Τα πιο πρόσφατα «κατορθώματα» της περιλαμβάνουν τρεις συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών σε διάστημα ενός μόλις μήνα.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε κατά την διάρκεια του περσινού Μουντιάλ στη Νότια Αφρική. Η διάσημη κληρονόμος, βρέθηκε να παρακολουθεί το παιχνίδι Βραζιλία-Αργεντινή παρέα με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και το πρώην «κουνελάκι» του «Playboy», Τζένιφερ Ρομέρο. Κατά τη διάρκεια του ματς, η παρέα κάπνιζε αμέριμνα μαριχουάνα χωρίς όμως να έχουν αντιληφθεί ότι τους παρακολουθούσαν άντρες της τοπικής αστυνομίας. Μόλις έληξε το παιχνίδι, ο Ντι Κάπριο κατάφερε και ξέφυγε όχι όμως και οι δύο κοπέλες που συνελήφθησαν και πέρασαν αρκετές ώρες σε ένα κελί καθώς εντοπίστηκε μαριχουάνα και στο αυτοκίνητο τους. Τελικά η Πάρις κατάφερε να τη γλυτώσει καθώς η Ρομέρο πήρε πάνω της την ευθύνη μιας και η αποσκευή στην οποία βρέθηκαν τα ναρκωτικά άνηκε σε εκείνη.

Λίγες μόλις μέρες μετά, η δισέγγονη του ιδρυτή της αλυσίδας ξενοδοχείων Χίλτον συνελήφθη ακόμη μια φορά για κατοχή κανναβίς, αυτή τη φορά στο αεροδρόμιο της Κορσικής. Αφού κρατήθηκε για λίγες ώρες, τελικά αφέθηκε ελεύθερη.

Για τρίτη και φαρμακερή φορά, η Πάρις Χίλτον συνελήφθη από τις Αρχές στο Λας Βέγκας για κατοχή κοκαΐνης. Αν και αρχικά αρνήθηκε ότι της άνηκε η τσάντα στην οποία βρέθηκε η ναρκωτική ουσία, τελικά αποκαλύφθηκε ότι ορισμένα αντικείμενα από όσα βρέθηκαν μέσα στη τσάντα, όπως πιστωτικές κάρτες, ήταν δικά της και αναγκάστηκε να παραδεχτεί την ενοχή της ώστε να μην κατηγορηθεί και για ψευδορκία. Καταδικάστηκε σε καταναγκαστική κοινωνική υπηρεσία και της επεβλήθη πρόστιμο 2.000 δολαρίων με τον δικαστή να δηλώνει ότι σε περίπτωση που συλληφθεί ξανά θα περάσει ένα χρόνο τουλάχιστον στη φυλακή!

ΛΙΝΤΣΕΪ ΛΟΧΑΝ

Όλο το 2010, η αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια το πέρασε μπαίνοβγαίνοντας σε κέντρα αποτοξίνωσης, δικαστικές αίθουσες καθώς και τη φυλακή. Έχει βρεθεί κατηγορούμενη για πλήθος αδικημάτων και λογικά έχει κάνει πλούσιους τους δικηγόρους της. Το χειρότερο για την άτακτη σταρ είναι ότι με τρόπους που μόνο αυτή ξέρει, καταφέρνει να βρίσκεται σε μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη χωρίς να υπάρχει σπουδαίος λόγος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: το Μάιο του 2010, καταδικάστηκε σε 12 ημέρες φυλάκισης και άλλες 23 σε κλινική αποτοξίνωσης γιατί απλούστατα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο την ημέρα που εκδικαζόταν υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και κοκαΐνης.

Ακόμη όμως και μετά την αποφυλάκιση της δεν έδειξε ιδιαίτερη διάθεση «συμμόρφωσης» κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξαναπεράσει πίσω από τα κάγκελα αλλά και την πόρτα της κλινικής «Betty Ford». Στη κλινική βέβαια όπου και παρέμεινε για τρεις μήνες δεν έκατσε ήσυχα καθώς έμπλεξε σε καβγά με μία νοσοκόμα. Τέλος, ούτε και το 2011 ξεκίνησε ιδανικά για τη νεαρή Λόχαν, καθώς έχει βρεθεί κατηγορούμενη για την κλοπή ενός περιδέραιου, για την οποία και καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκισης.

ΝΑΟΜΙ ΚΑΜΠΕΛ

Ο βίος και η πολιτεία της «μαύρης γαζέλας» περιλαμβάνει εκτός από βραβεύσεις σε διαγωνισμούς ομορφιάς και τον τίτλο του σουπερ-μόντελ, επιθέσεις και βιαιοπραγίες εναντίον υπαλλήλων της αλλά και αστυνομικών, μέχρι και τη μόνιμη αποβολή της από αεροπορική εταιρία! Αν και γνωστή η ίδια για τον ευέξαπτο χαρακτήρα που την έχει οδηγήσει σε ποινή υποχρεωτικής παρακολούθησης μαθημάτων διαχείρισης θυμού, τα τελευταία της μπλεξίματα έχουν να κάνουν με διαμάντια.
Μέχρι το διεθνές δικαστήριο της Χάγης έφτασε, λοιπόν, η Ναόμι, προκειμένου να καταθέσει στη δίκη του πρώην δικτάτορα της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ σχετικά με το αν έλαβε ως δώρο διαμάντια από τον δικαζόμενο. Αν και παλιότερα είχε αρνηθεί ότι δέχτηκε ποτέ ένα τέτοιο δώρο, στην κατάθεση που έδωσε, παραδέχτηκε ότι πράγματι ο πρώην δικτάτορας της είχε προσφέρει τρία διαμάντια τα οποία βέβαια η ίδια δώρισε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδία. Αφού ο υπεύθυνος του ιδρύματος επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της, η ίδια δεν αντιμετώπισε κάποιο άλλο πρόβλημα. Δεν ισχύει βέβαια και το ίδιο για τον Τέιλορ, καθώς η κατάθεση αυτή του δημιούργησε επιπρόσθετα προβλήματα.

ΤΣΑΡΛΙ ΣΙΝ

Ο ταλαντούχος ηθοποιός ανέκαθεν αντιμετώπιζε προβλήματα με ναρκωτικά και αλκοόλ. Επιπλέον, δεν είναι σπάνια τα βίαια ξεσπάσματα του με στόχο συνήθως τις γυναίκες που βρίσκονται δίπλα του. Το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε, οδήγησε στον τραυματισμό της τρίτης και πρώην –πλέον- συζύγου του. Η υπόθεση του ξυλοδαρμού, κατέληξε στις αίθουσες των δικαστηρίων με την απόφαση να είναι 30 ημέρες φυλάκισης, τις οποίες βέβαια ο ηθοποιός εξέτισε σε κέντρο αποτοξίνωσης. Ο πλέον ακριβοπληρωμένος σταρ της αμερικανικής τηλεόρασης δεν φαίνεται ωστόσο να έχει ξεπεράσει οριστικά τον εθισμό του στα ναρκωτικά: αν και φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά «Two and A Half Men», τα γυρίσματα έχουν διακοπεί ουκ ολίγες φορές με τον ίδιο να μπαινοβγαίνει σε κλινικές αποτοξίνωσης και τους παραγωγούς να μην ξέρουν τι να κάνουν.

ΤΖΕΣΕ ΤΖΕΪΜΣ

Ο πρώην σωματοφύλακας και νυν μεγαλοεπιχειρηματίας έγινε ευρύτερα γνωστός λόγω της διάσημης συζύγου του, Σάντρα Μπούλοκ. Ωστόσο, δεν έδειξε να εκτιμάει ιδιαίτερα τη γυναίκα που είχε δίπλα του καθώς μπλέχτηκε σε εξωσυζυγικές περιπέτειες που τελικά του στοίχισαν μοιραία. Ο γάμος του με την ακριβοπληρωμένη σταρ του Χόλιγουντ διαλύθηκε όταν μαθεύτηκε ότι διατηρούσε παράνομο δεσμό με ένα μοντέλο, τη Μισελ Μακ Γκι. Ο ίδιος αν και παραδέχτηκε το λάθος του και υποβλήθηκε σε θεραπεία απεξάρτησης από τον εθισμό του στο σεξ, δεν κατάφερε να σώσει το γάμο του. Η Σάντρα Μπούλοκ τον εγκατέλειψε και σήμερα μεγαλώνει μόνη της το αγοράκι που είχαν μαζί υιοθετήσει.