Κινδυνεύει να χάσει το πατρικό του σπίτι ο Τόλης Βοσκόπουλος, καθώς το ακίνητο βγαίνει «στο σφυρί» στις 6 Απριλίου λόγω χρεών του τραγουδιστή προς το ελληνικό Δημόσιο. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Γρηγόρης Μεντής, έχει καταθέσει αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού στο Διοικητικό Πρωτοδικείο του Πειραιά και αναμένεται εντός των ημερών η απόφαση.

«Ο κ. Βοσκόπουλος θα ασκήσει όλα τα ένδικα βοηθήματα και μέσα με σκοπό την τελική του δικαίωση από τα δικαστήρια. Αυτή τη στιγμή εμείς θεωρούμε ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί βάσει υπολογισμού μόνο των κτισμάτων που υπάρχουν και που είναι σε κάκιστη κατάσταση. Κάποιοι έχουν ξεχάσει, φαίνεται, να υπολογίσουν στην τιμή το οικόπεδο και αυτό είναι μια πολύ σημαντική νομική πλημμέλεια», είπε στην Εspresso ο δικηγόρος του Τόλη Βοσκόπουλου.

Εκτός του πατρικού του σπιτιού, το Δημόσιο έχει ήδη κατασχέσει τρία διαμερίσματα του τραγουδιστή, δυο κτίσματα σε οικόπεδο 24 στρεμμάτων, αλλά και τα πνευματικά του δικαιώματα. «Μέχρι τώρα στην υπόθεση του Τόλη Βοσκόπουλου δεν έχουμε κάποια αμετάκλητη απόφαση, που σημαίνει ότι ακόμα εκκρεμούν αποφάσεις, αλλά και δίκες που είναι να γίνουν. Ο νόμος ορίζει ότι μπορεί να γίνει ο πλειστηριασμός ακόμα και αν δεν υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις, αλλά εμείς αμφισβητούμε αυτή τη στιγμή το ποσό που έχει οριστεί ως πρώτη τιμή εκκίνησης, που είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για ανακοπή της πράξης. Βέβαια, η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει, αλλά υπάρχουν πολλά ζητήματα που έχουμε προβάλλει και πιστεύω ότι θα έχουμε μια θετική απάντηση. Το δικαστήριο θα αποφασίσει, αν είναι νόμιμη η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί μέχρι τώρα. Εμείς προβάλαμε ότι δεν είναι έγκυρες και πως έχει σοβαρές νομικές πλημμέλειες», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.