Η Άρια Παπανικολάου, κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου, μίλησε για τη στιγμή που διαγνώστηκε με αυτισμό, τονίζοντας ότι μιλάει δημόσια για να προστατεύσει άτομα σαν εκείνη.
«Έμαθα ότι έχω αυτισμό στα 14, στην εφηβεία μου. Δεν ήξερα τι να πω, αλλά όταν το έμαθα ένιωσα σαν να ήμουν σε ένα κλουβί και να ελευθερώθηκα», είπε στην εκπομπή «Buongiorno», έχοντας στο πλευρό της τον πατέρα της.
«Θα ήθελα να πω στα παιδιά που είναι στο φάσμα του αυτισμού και μπορεί να μην τα καλούν σε πάρτι, όπως συνέβαινε σε εμένα, ότι δε χρειάζεται να ανησυχούν. Θα βρουν άλλους φίλους, που θα τους αγαπούν και θα τους καλούν παντού…Οι άλλοι φταίνε, όχι εκείνο», είπε στη συνέχεια.
Επίσης, αναφερόμενη στο βιβλίο της με τίτλο «Με λένε Άρια», είπε ότι «θέλω να μάθουν οι γονείς πώς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να μάθουν σε άλλα παιδιά πως να συμπεριφέρονται σε εκείνα που είναι διαφορετικά, πώς να συμπεριφέρονται με σεβασμό και καλοσύνη και όχι το αντίθετο. Δεν θέλω να περάσουν τον πόνο που πέρασα εγώ. Πέρασα γιγάντιο πόνο. Κανένας δεν με ήθελε. Με πρόδωσαν όλοι. Έτσι αισθάνομαι. Είμαι πολύ σκληρή γυναίκα».