Η Monica Bellucci είναι μια από τις πιο ωραίες γυναίκες του κόσμου, σαγηνευτική και προικισμένη με καμπύλες που την κάνουν περιζήτητη στο άλλο φύλο. Θύμα της γοητείας της έπεσε και ο Robert De Niro, ο οποίος δέχτηκε να παίξει στο «Εγχειρίδιο του έρωτα Νο 3» μόνο και μόνο επειδή θα συμπρωταγωνιστούσε με την ιταλίδα καλλονή.

«Η Monica Bellucci είναι ο λόγος που δέχθηκε να παίξω στην ταινία αυτή. Είναι χαρισματική και είναι καταπληκτική γυναίκα. Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία άλλη ηθοποιό με την οποία θα μπορούσα να έχω γυρίσει αυτές τις σκηνές», είπε ο βετεράνος του σινεμά για τη συνάδελφό του.

Ο Robert De Niro στην ταινία υποδύεται ένα διαζευγμένο καθηγητή «Ιστορίας της Τέχνης», οποίος μετακομίζει στη Ρώμη. Ζει μόνος και απομονωμένος μέχρι που θα βρεθεί στο δρόμο του η κόρη του θυρωρού, την οποία υποδύεται η Bellucci, και φέρνει τα… πάνω κάτω στη ζωή του.

Η σταρ ανταποδίδει τα κοπλιμέντα του συμπρωταγωνιστή της, εκθειάζοντας το ταλέντο του, ενώ εκείνος τη γεμίζει με περισσότερα κοπλιμέντα. «Είναι μια καλλονή, η φαντασίωση όλων των ανδρών», προσθέτει ενώ τη συγκρίνει με Ιταλίδες, όπως τη Sophia Loren και τη Monica Vitti.