Για τη συνεργασία του με τον Άντονι Χόπκινς αλλά και τον λόγο που τελικά η Έλενα Παπαρίζου δεν ερμήνευσε το τραγούδι του «Light in our soul» στον εθνικό τελικό για την Eurovision του 2005, μίλησε ο Κώστας Μπίγαλης στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.

«Ήταν μίνι σειρά της Universal και ήταν τέσσερα επεισόδια, ήρθαν στη σχολή και είπαν ότι ψάχνουν κόσμο. Είχα μια ατάκα, έλεγα το όνομό μου “Σίμωνας Κυρηναίος”» είπε αρχικά.

«Έπαιξα με τον Άντονι Χόπκινς για 1,5-2 λεπτά μαζί του. Ήταν υποχρεωμένοι να πάρουν Έλληνες, επειδή γυριζόταν στην Ελλάδα. Ο Άντονι Χόπκινς ήταν ήδη γνωστός ηθοποιός τότε, αλλά μετά τον ανακάλυψε το Χόλιγουντ και εγώ νιώθω τυχερός που συνυπήρχα σε μια σκηνή μαζί του» εξομολογήθηκε ο Κώστας Μπίγαλης.

«Υπήρξε μία συνωμοσία να με πετάξουν έξω από την Eurovision και τα κατάφεραν»

«Το μόνο που με είχε πειράξει, αλλά το ξεπέρασα γιατί είναι δικό τους πρόβλημα, είναι το τραγούδι με την Έλενα Παπαρίζου το Light in our soul που το είχε πει εκπληκτικά αλλά μπήκε στον δίσκο της και πήγε νούμερο 2 στην Σουηδία χωρίς να προωθηθεί καθόλου. Υπήρξε μία συνωμοσία να με πετάξουν έξω και το κατάφεραν. Δεν ξέρω γιατί, δεν έχω πειράξει άνθρωπο. Πιστεύω αν θα πήγαινε, θα έβγαινε κι αυτό πρώτο» ανέφερε ο Κώστας Μπίγαλης.

«Το δικό μου τραγούδι ήταν 70% μπροστά και 26% αυτό που πήγε και ένα άλλο 5%. Έπεσε μία πληροφορία από τους fans. Είχε ανέβει πειρατικά στο διαδίκτυο και προσέκρουσε στον κανονισμό» συνέχισε ο Κώστας Μπίγαλης.