Μια μοναδική φωτογραφία από τις πρόβες «πόσταρε» στο Instagram, ο Έλληνας παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, ο οποίος ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε σήμερα, Τρίτη, στην Αρχαία Ολυμπία.

Τα πρακτορεία φωτογραφιών έδωσαν στη δημοσιότητα μοναδικά στιγμιότυπα τόσο από τη χθεσινή πρόβα, όσο και από τη σημερινή Τελετή. Ωστόσο, μια εντυπωσιακή έμπνευση του Νίκου Αλιάγα μαγνήτισε τα χιλιάδες βλέμματα των ακολούθων του στο διαδίκτυο, εισπράττοντας τα εύσημα για τη φωτογραφική λήψη.

Ο Νίκος Αλιάγας, που έχει πάθος με τη φωτογραφία, ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφία με τις ιέρειες, ντυμένες με τις στολές της Μαίρης Κατράντζου και γυρισμένη την πλάτη τους στον φακό. Οι ιέρειες εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της χορογραφίας τους, να σηκώνουν τα χέρια τους ψηλά και κρατούν η μία την άλλη.

Οι 35 Ιέρειες και οι 15 Κούροι προσέφεραν μαγικές στιγμές με τις ενδυμασίες της διεθνούς φήμης σχεδιάστριας, παίρνοντας μέρος στο Τελετουργικό που εμπνεύστηκε η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου υπό τη μουσική του καταξιωμένου συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου με τίτλο «Θρόισμα της ιεράς σιωπής».

Δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία:

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι (26/7-11/8).

Η Τελετή (παρουσιαστής ο Νίκος Αλιάγας), εμπνευσμένη από την αρχαιότητα, πραγματοποιήθηκε, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με το παραδοσιακό τελετουργικό, ξανά με πλήθος κόσμου μετά από δύο διοργανώσεις που έχασαν τη μεγάλη «λάμψη» τους, εξαιτίας των περιορισμών που συνδέονται με την πανδημία της Covid-19, ήτοι τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2022.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, λίγο μετά τις 12:15, δεν άναψε με τον παραδοκιακό τρόπο, από τις ακτίνες του ήλιου, αφού δεν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες (συννεφιά), αλλά για το άναμμα της δάδας χρησιμοποιηθήκε η βοήθεια της εφεδρικής Φλόγας που κρατήθηκε στο τέλος της χθεσινής πρόβας τζενεράλε.