Για τον ρόλο της στο Ναυάγιο αλλά και τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε μίλησε η Γιολάντα Μπαλαούρα στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» του Mega. «Μου αρέσει πολύ η σειρά και μου αρέσει η “Πολυξένη”, γιατί είναι μία γυναίκα της εποχής, που βιώνει μία τοξική σχέση με τον άντρα της, ο οποίος εκφράζει την πατριαρχική δομή της οικογένειας. Αν κρίνουμε από την επικαιρότητα, αυτό διαιωνίζεται αρκετά στην εποχή μας, ελπίζω να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες “Πολυξένες”».

Ποιες ήταν οι πιο συγκινητικές στιγμές που έχει ζήσει στην σειρά; «Πιο συγκινητικές ήταν οι σκηνές του ναυαγίου, που έπρεπε να ψάξουμε τους δικούς μας ανθρώπους, που δεν ξέραμε αν ζουν ή αν έχουν πνιγεί» ανέφερε αρχικά η ηθοποιός και στην συνέχεια εξομολογήθηκε πως παραλίγο να ταξιδέψει με τη μοιραία αμαξοστοιχία των Τεμπών και το ρόλο που έπαιξε αυτό όταν κλήθηκε να παίξει την «Πολυξένη» στη σειρά του Mega.

«Επειδή πρόσφατα συνέβη και το δυστύχημα στα Τέμπη, εκείνη την ημέρα ήταν να ταξιδέψω με αυτό το τρένο, αλλά έφυγα μία μέρα πριν. Έχοντας αυτή την εμπειρία, ήταν πολύ δύσκολο συναισθηματικά όταν έπρεπε να το ζήσω σαν “Πολυξένη”, το λέω ακόμα και μου σηκώνεται η τρίχα».

Ακόμη ανέφερε ότι στο παρελθόν είχε βιώσει σεξουαλική παρενόχληση. «Μου είχε τύχει πολύ παλιά, όταν ξεκινούσα και σήκωσα χέρι. Αντέδρασα δυναμικά, είχα τσαμπουκά» σημείωσε η Γιολάντα Μπαλαούρα και παραδέχθηκε πως παλαιότερα ένιωθε ενοχές επειδή δεν έγινε μητέρα.

«Επίσης είχα νιώσει ενοχές επειδή δεν είχα κάνει παιδί, και κάποια στιγμή είχα νιώσει την επιθυμία. Ήταν για λίγο διάστημα, και πέρασε, δεν μας έβγαινε να κάνουμε παιδί κάποια στιγμή που το έχουμε συζητήσει. Ένιωθα πως έχω κάνει κακό. Στην πορεία συνειδητοποίησα ότι οι περισσότερες ανάγκες που έχουμε είναι φορεμένες. Μόνο αγάπη χρειαζόμαστε».