Στον κόσμο της showbiz δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί αστέρες της μεγάλης και της μικρής οθόνης καθώς και της μουσικής δεν χρησιμοποιούν τα πραγματικά ονόματά τους.

Πώς, όμως, εμπνεύστηκαν τα παρατσούκλια τους; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε την έμπνευση πίσω από 7 καλλιτεχνικά ονόματα, από τον Snoop Dogg μέχρι την Brie Larson.

Snoop Dogg

Snoop Dogg

Ο Snoop Dogg γεννήθηκε ως Cordozar Calvin Broadus Jr., αλλά οι γονείς του τον ονόμασαν Snoopy, επειδή πίστευαν ότι έμοιαζε με το διάσημο σκυλάκι beagle από το ομώνυμο καρτούν.

Γούπι Γκόλντμπεργκ

Η Γούπι Γκόλντμπεργκ, σύμφωνα με το mentalfloss.com, πήρε το καλλιτεχνικό της όνομα από το μαξιλάρι whoopee. Η ηθοποιός, η οποία γεννήθηκε ως Caryn Johnson, δήλωσε ότι η τάση της να ξεφυσάει οδήγησε πολλούς φίλους και συναδέλφους της να την κατηγορήσουν ότι είναι «σαν μαξιλάρι whoopee». Ήταν ιδέα της μητέρας της για την Γκόλντμπεργκ να συνδυάσει το Γούπι με το Γκόλντμπεργκ.

Τζάκι Τσαν

Τζάκι Τσαν

Ο Τζάκι Τσαν δούλευε σε ένα εργοτάξιο στην Αυστραλία, όταν απέκτησε το διάσημο παρατσούκλι του. Ένας από τους συναδέλφους του, ονόματι Τζακ, δεν μπορούσε να προφέρει το μικρό όνομα του Τσαν, Κονγκ-Σανγκ, οπότε τον φώναζε «Μικρό Τζακ». Το όνομα σύντομα μετατράπηκε σε Τζάκι και κατέληξε να μείνει.

Χάρι Χουντίνι

Ο Χάρι Χουντίνι γεννήθηκε ως Ehrich Weiss, αλλά πήρε το καλλιτεχνικό όνομα Χάρι Χουντίνι αποτίοντας φόρο τιμής στον διάσημο γάλλο μάγο Jean-Eugène Robert-Houdin. Το Χάρι ήταν πιθανότατα η αμερικανοποιημένη εκδοχή του παιδικού ονόματος του γάλλου μάγου, Ehrie, αν και έχει επίσης ακουστεί ότι ο Χουντίνι τιμούσε και τον μάγο Χάρι Κέλαρ.

Alice Cooper

Alice Cooper

Όπως λέει ο θρύλος, ο Alice Cooper, γεννημένος ως Vincent Furnier, έπαιζε με έναν πίνακα πνευμάτων Ouija, που του έλεγε ότι τον είχαν ονομάσει Alice Cooper σε μια προηγούμενη ζωή, και υιοθέτησε το όνομα για το συγκρότημά του (και τον εαυτό του). Ο ρόκερ έχει παραδεχτεί, ωστόσο, ότι το όνομα προέκυψε από το… πουθενά. «Υπήρχε κάτι σε αυτό. Μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα ενός μικρού κοριτσιού με ένα γλειφιτζούρι στο ένα χέρι και ένα χασαπομάχαιρο στο άλλο. Lizzie Borden. Alice Cooper. Είχαν έναν παρόμοιο ήχο», έγραψε στο «Alice Cooper: Cooper Cooper: Golf Monster».

Μάικλ Κίτον

Ο Μάικλ Κίτον γεννήθηκε ως Μάικλ Ντάγκλας. Αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά του, για να ενταχθεί στο σωματείο των ηθοποιών, επειδή υπήρχε ήδη ένας Μάικλ Ντάγκλας, ο γνωστός σε όλους Μάικλ Ντάγκλας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίτον βγήκε εντελώς τυχαία, καθώς ο ίδιος επέλεξε στην τύχη τα γράμματα της αλφαβήτου για το νέο του επίθετο.  

Brie Larson

Brie Larson

Η Brie Larson γεννήθηκε ως Brianne Desaulniers. Το Brie είναι απλώς το υποκοριστικό για το Brianne, αλλά η έμπνευση για το νέο της επώνυμο προήλθε από την αγαπημένη της κούκλα, την American Girl- Kirsten Larson.