Ο Σωτήρης Λαμάι βρέθηκε καλεσμένος της Μαρίας Μπακοδήμου, το μεσημέρι της Κυριακής, λίγα 24ωρα μετά την επιστροφή από το Survivor και τον εξωτικό Άγιο Δομίνικο. Μεταξύ άλλων, δε, ο επιχειρηματίας και πρώην παίκτης του ριάλιτι επιβίωσης μίλησε για τον ρατσισμό που έχει δεχθεί λόγω της Αλβανικής του καταγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Λαμάι εκμυστηρεύτηκε πως «ήρθα από την Αλβανία στην Ελλάδα πριν από περίπου 34 χρόνια. Είμαι ένα παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ο πιο μικρός από τα έξι παιδιά και ήρθαμε όλοι μαζί. Στην αρχή ήρθε ο πατέρας μου με τον αδελφό μου, τον προτελευταίο, έμειναν περίπου για δυο χρόνια και πήραν κάποια χρήματα όπως γινόταν τότε με τους μετανάστες. Στη συνέχεια αποφάσισαν να φύγουμε όλοι μαζί, μια πολύ φτωχή οικογένεια και ταλαιπωρημένη αλλά με αξίες και ήθος».

«Δούλεψαν πολύ και δέχθηκαν μεγάλο πόλεμο. Τη δεκαετία του ’90 έρχονταν οι Αλβανοί και υπήρχε μεγάλος ρατσισμός. Περπατάγαμε και νομίζαμε ότι είμαστε εξωγήινοι. Δηλαδή εγώ πολλές φορές ένιωθα τόσο άσχημα μέσα μου που έλεγα «γιατί, τι έχει παραπάνω ο άλλος;». Δηλαδή κάποια πράγματα πολύ αυτονόητα στην ανθρωπιά».

«Στην πορεία βλέπεις ότι ο κόσμος έχει εξελιχθεί και στην Ευρώπη είναι πλέον όλα σεβαστά» πρόσθεσε, επίσης, ο Σωτήρης Λαμάι στην τηλεοπτική παρέα της Μαρίας Μπακοδήμου στον ΣΚΑΪ.