Αν θέλετε και εσείς να γίνετε εκατομμυριούχοι, τότε ίσως πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές του Lucas Roitman, ο οποίος, όντας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, μοιράζεται τα μυστικά του για το πώς κατάφερε να γίνει. Ο Roitman μπήκε στο «κλαμπ των εκατομμυριούχων», αφού δημιούργησε μια εφαρμογή, όταν ήταν μόλις 14 ετών.

«Η επιτυχία δεν έρχεται μέσα σε μια νύχτα. Είναι αποτέλεσμα επιμονής και συνεχόμενης προσπάθειας μέσα στον χρόνο», ανέφερε ο ίδιος, σύμφωνα με το nypost.com. Ενώ πολλοί από τους φίλους του απολάμβαναν την παιδική τους ηλικία στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ο Roitman ήταν στο δωμάτιό του και δημοσίευε το δικό του viral διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι σε ηλικία 11 ετών. Ως έφηβος ανέπτυξε επίσης το Airhand. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τον υπολογιστή τους με κινήσεις των χεριών τους. Η βλέψη του απέδωσε γρήγορα καρπούς – το καινοτόμο δημιούργημά του πουλήθηκε για εκατομμύρια σε μια πολυεθνική εταιρεία.

Ο Roitman συνέχισε να εργάζεται στον τομέα της τεχνολογίας, ιδίως στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, και πρόσφατα πούλησε τη νεοσύστατη εταιρεία του «Adia Robotics drone» στην Apple έναντι 55 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ίδιος αποδίδει την επιτυχία του σε αυτούς τους 4 λόγους:

Επιμονή

Ο Roitman, που είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, λέει ότι έμαθε την πραγματική δύναμη της επιμονής στο Πάλο Άλτο, όπου έπρεπε να προσαρμοστεί πολιτισμικά αλλά και ακαδημαϊκά. «Η αποδοχή αυτών των προκλήσεων ήταν ζωτικής σημασίας», εξήγησε ο ίδιος.

«Στο Στάνφορντ όχι μόνο απέκτησα μια εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης, αλλά έμαθα και να αντέχω», συνέχισε. «Δεν πρόκειται απλώς για την αντοχή σε δύσκολες στιγμές, αλλά και να αναπτυχτείς μέσα σε αυτές και να βρεις ευκαιρίες».

Αέναη περιέργεια

Στην πορεία της καριέρας του, ο Roitman είχε πάθος, περιέργεια και ικανότητα να απορροφά όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. «Ήταν το πάθος και η περιέργειά μου, που ώθησαν τα πρώτα μου βήματα στον κόσμο της τεχνολογίας», δήλωσε. «Είναι αυτή η αδιάκοπη θέληση, που εμπνέει τη συνεχή μάθηση και προσαρμογή, που είναι απαραίτητα στο διαρκώς εξελισσόμενο τεχνολογικό τοπίο».

Καινοτομία

«Το να έχετε κάτι μοναδικό να προσφέρετε είναι, επίσης, το κλειδί προς την επιτυχία. Αυτό θα σας επιτρέψει να ξεχωρίσετε», συμβουλεύει ο Roitman. «Οι σημερινοί έφηβοι είναι εφοδιασμένοι με απαράμιλλη πρόσβαση σε πληροφορίες και εργαλεία και έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουν αυτούς τους πόρους για να πειραματιστούν, να μάθουν και να καινοτομήσουν, οπότε θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν αυτό», συμπληρώνει.

Ισορροπία

Αν και η δουλειά του τον απασχολεί πολύ, ο Roitman λέει ότι φροντίζει να βρίσκει χρόνο για τα χόμπι του, όπως χορό σάλσα, αναρρίχηση, πιάνο και άλλα περιπετειώδη σπορ. «Συχνά παίζω πιάνο, καθώς με βοηθά να χαλαρώσω και να συγκεντρωθώ ξανά», δήλωσε. «Το να περνάω ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου με κρατάει προσγειωμένο, υπενθυμίζοντάς μου τη σημασία της διατήρησης μιας ολοκληρωμένης ζωής».

«Η απομάκρυνση από τη ρουτίνα είναι σημαντική», συμβουλεύει ο Roitman. «Η απάντηση είναι απλή: αγαπήστε αυτό που κάνετε και η ισορροπία θα σας βρει».