Ο Γιάννης Μπέζος βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων δέχθηκε ερώτηση για τον κουμπάρο του, Πέτρο Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός δεν θέλησε να απαντήσει και αρκέστηκε σε μια γενική τοποθέτηση. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε τον Γιάννη Μπέζο αν υπήρξε επικοινωνία με τον Πέτρο Φιλιππίδη μετά τις δηλώσεις του ότι είναι διαφορετικός από εκείνον.

«Δεν θα απαντήσω σε τίποτα από όλα αυτά αλλά θα πω κάτι γενικότερο. Ότι πάλι στα πλαίσια της αυτοκριτικής, πρέπει να βγάλουμε όλοι το φωτοστέφανο που έχουμε βάλει στο κεφάλι μας, να σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν άγιοι και να κάνουμε την αυτοκριτική μας όλοι μας. Και πρώτος θα την κάνω εγώ. Τα άλλα θα έρθουν. Οι υποθέσεις αυτές δικάζονται» απάντησε ο Γιάννης Μπέζος στην ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η σχέση του Γιάννη Μπέζου με την κόρη του

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Γιάννης Μπέζος παραδέχθηκε πως δεν ασχολήθηκε μαζί της όσο εκείνη βρισκόταν σε νεαρή ηλικία, γιατί όπως είπε δεν είχε χρόνο. «Μέχρι τα 18 της χρόνια δεν άκουγα την κόρη μου. Έκανα την αυτοκριτική μου, γι’ αυτό και απολογήθηκα και σε εκείνη, διότι με πήρε από κάτω ένας τρόπος ζωής και η δουλειά. Και δεν την άκουγα, όχι γιατί δεν ήθελα να την ακούσω, όσο και αν φανεί περίεργο, δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ μαζί της και είναι βέβαια η ευθύνη δική μου. Θα μπορούσα να τον έχω, δε είναι δικαιολογία αυτή.

Όταν έχεις ένα παιδί στην εφηβεία, μέσα του γίνεται ένας σεισμός, με πολλές αναζητήσεις, πολλές ανασφάλειες. Πρέπει το παιδί κάπου να αναφέρεται, στον γονιό. Δεν πιστεύω ότι οι γονείς πρέπει να είναι φίλοι με τα παιδιά, πρέπει να είναι γονείς. Δεν το αφουγκράστηκα όταν έπρεπε εκείνη την ώρα. Βεβαίως αργότερα υπήρξα πολύ μαζί της, της μίλησα και προσπάθησα κατά κάποιο τρόπο να βελτιώσω αυτήν την κατάσταση και νομίζω ότι τη βελτίωσα», δήλωσε ο Γιάννης Μπέζος και εκμυστηρεύτηκε πως αισθάνθηκε άσχημα όταν το συνειδητοποίησε και της απολογήθηκε.

«Αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν, αλλά καλό είναι γιατί εμένα με βοήθησαν πολύ, είναι σαν να με γύμνασαν μέσα μου. Δεν το λέω για να να συμβουλέψω κανέναν γιατί δεν συμβουλεύω κανέναν, νομίζω ότι οι άνθρωποι λειτουργούν με παραδείγματα, απλώς θέλω να πιστεύω ότι το μεγάλο πρόβλημα των παιδιών είναι η σχέση με τους γονείς και όχι η σχέση με το σύστημα κλπ, όλα αυτά τα βαρύγδουπα που λέμε», πρόσθεσε.

«Έχω τις επιφυλάξεις μου αν η ελληνική κοινωνία το αποδέχτηκε»

Για τον Στέφανο Κασσελάκη και την προβολή από τα Μέσα της σχέσης του με τον Τάιλερ Μακμπέθ ρωτήθηκε ο Γιάννης Μπέζος ο οποίος απάντησε πως: «Θα του κάνει κακό η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής. Το ότι η ελληνική κοινωνία το αποδέχεται έχω τις επιφυλάξεις μου. Δεν το αποδέχτηκε, κάνει ότι το αποδέχεται διότι θέλει να είναι και λίγο μοντέρνα. Δε γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα από τη μία μέρα στην άλλη. Θέλουν τον χρόνο τους».

«Επίσης, πολύ μεγάλη ευθύνη σε αυτά έχουν οι άνθρωποι οι οποίοι φέρουν αυτή τη συμπεριφορά. Νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης με τον σύντροφό του έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη πώς βγαίνει η εικόνα των ανθρώπων οι οποίοι έχουν αυτό τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη, μη λειτουργήσει ανάποδα αυτό γιατί δε θέλει και πολύ. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία και μια προσοχή. Μη βάζουμε ηθικά πρόσημα σε αυτές τις συμπεριφορές, αυτό φοβάμαι. Θέλει ένα μέτρο», τόνισε ο Γιάννης Μπέζος.

Για το θέμα της παρένθετης μητέρας και της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ο Γιάννης Μπέζος είπε: «Παλαιότερα είχα εκφράσει μία άποψη για το θέμα της υιοθεσίας των παιδιών από ζευγάρια ομοφυλοφίλων, είχα τις επιφυλάξεις μου. Τελευταία, διαβάζοντας διάφορους ανθρώπους, ψυχιάτρους, ψυχολόγους… διαπίστωσα με χαρά από τα επιστημονικά τους δεδομένα ότι τα παιδιά αυτά σε παρατηρήσεις που έχουν γίνει την τελευταία εικοσαετία δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Και αυτό το εγγράφω στα θετικά» πρόσθεσε ο ηθοποιός.