Η Άμπερ Χερντ φέρεται να είχε σχεδόν απολυθεί και να της ζητήθηκε να μην επιστρέψει στο υδάτινο sequel «Aquaman and the Lost Kingdom», μέχρι που ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, έπεισε την Warner Bros να αναθεωρήσει την απόφασή της, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει το Variety.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του Τζόνι Ντεπ και της 37χρονης ηθοποιού εμφανίστηκαν έγγραφα από τον θεραπευτή της Χερντ, Dr. Dawn Hughes, τα οποία είχαν ζητηθεί από τους δικηγόρους του Ντεπ.

Οι σημειώσεις, γραμμένες σε ένα μπλοκ, περιέγραφαν ένα αμφιλεγόμενο γύρισμα του «Aquaman», «όπου ένας υποτιθέμενα μεθυσμένος Τζέισον Μομόα ντύθηκε σαν τον Ντεπ και πίεσε να διώξουν τη Χερντ από το ρόλο της υπερηρωίδας Mera», σύμφωνα με το Variety.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Χερντ ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε συνεχή κίνδυνο να εκδιωχθεί από την ταινία. «Πάλεψα για να κρατήσω τη δουλειά μου και τη μεγαλύτερη κινηματογραφική ευκαιρία που είχα μέχρι σήμερα με το Justice League με την επιλογή να πρωταγωνιστήσω στο Aquaman. Έπρεπε να παλέψω πολύ σκληρά για να παραμείνω στο Justice League επειδή εκείνη την εποχή ήταν η εποχή του διαζυγίου», κατέθεσε η Χερντ ενώ βρισκόταν στο εδώλιο.

«Μου έδωσαν ένα σενάριο για το Aquaman 2 και στη συνέχεια μου έδωσαν νέες εκδόσεις του σεναρίου που είχαν αφαιρέσει σκηνές που είχαν δράση, που απεικόνιζαν τον χαρακτήρα μου και έναν άλλο χαρακτήρα, χωρίς να δώσω spoiler, δύο χαρακτήρες να παλεύουν μεταξύ τους, και ουσιαστικά αφαίρεσαν πολλά από τον ρόλο μου».

Κι ενώ η πλευρά του Μομόα αρνήθηκε να σχολιάσει, εκπρόσωπος της DC διέψευσε τους ισχυρισμούς της Χερντ στο Variety, λέγοντας: «Ο Τζέισον Μομόα συμπεριφέρθηκε με επαγγελματικό τρόπο ανά πάσα στιγμή στα γυρίσματα του Aquaman and the Lost Kingdom». Άλλοι επανέλαβαν αυτή την άποψη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety. «Ο Τζέισον δουλεύει σκληρά, του αρέσει να πίνει μια μπύρα πού και πού, όπως σε όλους, αλλά δεν εμφανίζεται μεθυσμένος στα γυρίσματα», λέει μια πηγή που βρισκόταν στο πλατό του Λονδίνου το 2021, προσθέτοντας ότι οι δύο σταρ τα πήγαιναν καλά και τους έβλεπαν να αστειεύονται μαζί. «Και δεν ντύνεται σαν τον Τζόνι Ντεπ. Πάντα ντυνόταν με αυτό το μποέμικο στυλ».

Σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Variety, η Χερντ φέρεται όντως να ήταν πολύ κοντά στο να απολυθεί από το Aquaman. Ο δικηγόρος της Χερντ, Karl Austen, έλαβε επιστολή από την Warner Bros. και τον σκηνοθέτη της ταινίας, James Wan, αναφέροντας ότι δεν υπήρχε χημεία με τον Μομόα και δεν θα της ζητηθεί να επιστρέψει στο sequel.

Ο Walter Hamada, πρώην αφεντικό της DC Films, κατέθεσε στη δίκη για τη δυσφήμιση σχετικά με το «θέμα της χημείας».

Τελικά, η Χερντ φέρεται να κράτησε το ρόλο επειδή ο πρώην της έβαλε έναν από τους δικηγόρους του να στείλει μια «επιστολή στην Warner Bros. απειλώντας να την κάψει» αν η ηθοποιός δεν ήταν στη συνέχεια, λέει μια πηγή. Η Warner Bros. υπέκυψε στις πιέσεις του 52χρονου διευθύνοντος συμβούλου του Χ και προχώρησε με τον ρόλο της Χερντ.