Ο αδερφός και οι φίλοι του Έλον Μασκ «μισούσαν» την Άμπερ Χερντ την περίοδο που έβγαιναν ραντεβού. Μία σχέση που ακόμη και ο Μασκ παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να είναι «βίαιη», σύμφωνα με τη νέα του βιογραφία. Ο πλουσιότερος άνδρας του κόσμου έβγαινε με την ηθοποιό του «Aquaman» για περίπου ένα χρόνο μετά τον χωρισμό της το 2016 από τον Τζόνι Ντεπ, έναν γάμο που έγινε γνωστός λόγω των ισχυρισμών για ενδοοικογενειακή βία.

«Ο αδερφός και οι φίλοι του Μασκ μισούσαν την Χερντ τόσο πολύ που έκανε την αποστροφή τους για την Justine [την πρώτη του σύζυγο] ωχρή», έγραψε ο Walter Isaacson στο «Elon Musk», σύμφωνα με αποσπάσματα στους Times του Λονδίνου. «Ήταν τόσο τοξική. Ένας εφιάλτης», είπε ο αδελφός του μεγιστάνα, Κίμπαλ Μασκ, στον Άιζακσον στο βιβλίο που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα. «Είναι πραγματικά λυπηρό που ερωτεύεται αυτούς τους ανθρώπους που είναι πραγματικά κακοί μαζί του. «Είναι πανέμορφες, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά έχουν μια πολύ σκοτεινή πλευρά και ο Έλον ξέρει ότι είναι τοξικοί» συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής του προσωπικού του Μασκ, Σαμ Τέλερ, συνέκρινε την Χερντ με τον «Τζόκερ στο Μπάτμαν». «Δεν είχε άλλο στόχο εκτός από το χάος. Ευδοκιμεί αποσταθεροποιώντας τα πάντα», φέρεται να είπε ο Τέλερ. Ο Μασκ παραδέχτηκε ότι η σχέση ήταν «βίαιη», σύμφωνα με ένα απόσπασμα του Independent – ενώ παραδέχτηκε ότι ταιριάζει σε μια τάση πιθανής επιλογής λάθος συντρόφων. «Είμαι απλώς ανόητος στην αγάπη. Είμαι συχνά ανόητος, αλλά κυρίως για την αγάπη», είπε ο Μασκ στον Isaacson, μεταδίδει η New York Post.

Ο βιογράφος – που σκίαζε τον ιδιοκτήτη του X για τρία χρόνια – αφιερώνει ακόμη και ένα κεφάλαιο στις «Rocky Relationships» του Μασκ. «Ο Μάσκ δεν εκτράφηκε για οικιακή ηρεμία. Οι περισσότερες από τις ερωτικές του σχέσεις περιλαμβάνουν ψυχολογική αναταραχή», σημείωσε ο διάσημος βιογράφος. Ένας στενός συνεργάτης του Μασκ, ο μουσικός Γκράιμς, μίλησε επίσης για την ιστορία του μεγιστάνα της Tesla και τις αμέτρητες σχέσεις του, λέγοντας ότι η Χερντ ήταν χειρότερη από τις περισσότερες. Από την πλευρά της η Heard, είπε στον βιογράφο ότι εξακολουθεί να αγαπά το Space X honcho «πολύ», ενώ παραδέχτηκε ότι δεν κάνει πάντα τις καλύτερες επιλογές. «Ο Έλον λατρεύει τη φωτιά και μερικές φορές τον καίει», είπε η ηθοποιός στον Isaacson. Ένας εκπρόσωπος της Heard δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα της The Post για σχόλιο.

Ο Isaacson περιγράφει πώς ο ιδιοκτήτης του X εντόπισε τη Heard στο «Machete Kills» το 2013, όταν έβγαινε ήδη με τον Depp, τον οποίο παντρεύτηκε το 2015. Το ζευγάρι τελικά συνδέθηκε χρόνια αργότερα, αφού η Χερντ και ο Ντεπ χώρισαν. Αν και δεν είναι σαφές πότε η σχέση έγινε ρομαντική, επίσημα στο Instagram φωτογραφήθηκαν τον Απρίλιο του 2017. Κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής δίκης του Ντεπ και της Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση την περασμένη άνοιξη, η Χερντ υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πραγματικά τον Μασκ μέχρι το Met Gala του 2016, όταν ισχυρίστηκε ότι ο σταρ των «Πειρατών της Καραϊβικής» «στάθηκε όρθιος».

Ο Ντεπ απάντησε ότι το ζευγάρι άρχισε να βγαίνει κρυφά το 2015, τη χρονιά που παντρεύτηκε. Τον Αύγουστο του 2017, κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Χερντ και ο Μασκ είχαν χωρίσει, με τον τελευταίο να επιβεβαιώνει τελικά στο Instagram ότι «Αν και εγώ και η Άμπερ χωρίσαμε, είμαστε ακόμα φίλοι, παραμένουμε κοντά και αγαπάμε ο ένας τον άλλον». «Οι σχέσεις εξ αποστάσεως, όταν και οι δύο σύντροφοι έχουν έντονες επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι πάντα δύσκολες, αλλά ποιος ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον», άφησε να εννοηθεί.

Το ζευγάρι φαινόταν να έχει ξαναρχίσει τη σχέση τους λίγους μήνες αργότερα, αλλά φάνηκε να την αποχωρεί οριστικά τον Φεβρουάριο του 2018, ανέφερε το People. Εκτός από τη σχέση του με τη Χερντ, ο Μασκ ήταν παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, Τζάστιν, με την οποία έχει πέντε παιδιά, από το 2000 έως το 2008. Αργότερα παντρεύτηκε τη Βρετανίδα ηθοποιό Ταλούλα Ράιλι, δύο φορές, πριν κάνει τρία παιδιά με τον Γκράιμς και πριν καλωσορίσει από την υπάλληλοό του Σιβόν Ζίλις, δίδυμα μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η Γκράιμς, εν τω μεταξύ, ισχυρίστηκε ότι ο «ανίδεος» Μασκ την τράβηξε μια φωτογραφία της που έκανε καισαρική και την έστειλε στην οικογένεια και φίλους – συμπεριλαμβανομένου του πατέρα και του αδελφού της. Η Γκρίμς και ο Μασκ είχαν επίσης μια δημόσια διαμάχη αυτόν τον μήνα όταν ο Άιζακσον μοιράστηκε μια φωτογραφία του Μασκ δίπλα στην Ζίλις και τα δίδυμα τους, Στριντερ και Αζούρ. «Πες στον Shivon να με ξεμπλοκάρει και πες στον Elon να με αφήσει να δω τον γιο μου ή παρακαλώ να απαντήσω στον δικηγόρο μου», σχολίασε η Grimes.