Εάν είστε από τους ανθρώπους που έχουν δώσει σκληρή «μάχη» για την ενδυνάμωση της φυσικής τους κατάστασης και σας αρέσουν οι νέες δοκιμασίες, τότε αυτή είναι μια από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις: Το τεστ φυσικής κατάστασης του αμερικανικού στρατού…

Καθώς πρόκειται για τον ισχυρότερο στρατό του κόσμου, αντιλαμβάνεστε πως το τεστ έχει σχεδιαστεί επιμελώς για να αξιολογεί τη φυσική κατάσταση, τη δύναμη και την αντοχή των στρατιωτών των ΗΠΑ.

Περιλαμβάνει τρεις κύριες ασκήσεις: push-ups, κοιλιακούς και τρέξιμο τριών χιλιομέτρων. Κάθε μία από αυτές τις ασκήσεις δοκιμάζει διαφορετικές πτυχές, ωθώντας τους συμμετέχοντες στα όρια.

Στόχος είναι να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 60 πόντους ανά δοκιμασία και συγκεκριμένα να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα push-ups και κοιλιακούς μέσα σε δύο λεπτά για κάθε άσκηση.

Το χαμηλότερο όριο είναι 40-42 για τους άνδρες και 17-19 για τις γυναίκες, ανάλογα και με την ηλικία (17 έως 26 ετών). Το ίδιο ισχύει και για τους κοιλιακούς με τις επιδόσεις της βάσης να ορίζονται σε 50-53 και για άνδρες και για γυναίκες.

Τέλος, τα τρία χιλιόμετρα θα πρέπει να καλυφθούν σε χρόνο 15:50 έως 16:30 από τους άνδρες και 18:50 έως 19:30 από τις γυναίκες.