Υπάρχει η άποψη πως οι κιρσοί ξαναβγαίνουν για αυτό ακόμα και γιατροί συμβουλεύουν τους ασθενείς να μην προχωρήσουν σε αντιμετώπιση των κιρσών γιατί θα ξαναβγούν.

Είναι γεγονός  πως οι φλέβες που πάσχουν αν αντιμετωπιστούν σωστά από την αρχή δεν ξαναβγαίνουν.

Πότε όμως και γιατί μπορεί να εμφανιστούν και πάλι φλέβες στα πόδια μετά από αντιμετώπιση κιρσών.

Η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια είναι εξελικτική που σημαίνει ότι επιδεινώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Στατιστικά οι πιθανότητες υπολογίζονται  σε 3 με 4% κάθε χρόνο. Έτσι λοιπόν μετά από ένα έτος κάποιοι ασθενείς θα έχουν εμφανίσει κάποιες νέες φλέβες στα πόδια τους. Στο αρχικό τους στάδιο όμως είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστούν.

 Αν η αρχική εκτίμηση είναι πλημμελής, χωρίς τρίπλεξ φλεβών από τον αγγειοχειρουργό  ή με απλή μόνο χαρτογράφηση είναι αυξημένες οι πιθανότητες να μην αναγνωριστούν κατά την επέμβαση των κιρσών φλεβικά τμήματα που πάσχουν και αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση κιρσών πολύ σύντομα μετά την επέμβαση.

Όλες οι περιπτώσεις κιρσών δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο.

Για την κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει ξεχωριστός ,εξατομικευμένος σχεδιασμός. Συμπτώματα όπως ,άλγος των ποδιών 1 με 2 ημέρες πριν την περίοδο , χρόνιο πυελικό άλγος , άτυπες θέσεις κιρσών , άμεση υποτροπή μετά από χειρουργείο αποτελούν ενδείξεις για τον εξειδικευμένο αγγειοχειρουργό πως η αιτία των κιρσών μπορεί να μην είναι μόνο μια και πως η διερεύνηση θα πρέπει να στραφεί και προς άλλα πεδία όπως το Σύνδρομο Πυελικής Συμφόρησης.

Το φαινόμενο της νεοαγγειογένεσης

Με την ευρεία και συστηματική χρήση της υπερηχογραφικής διερεύνησης του φλεβικού συστήματος έχει διαπιστωθεί πως μετά από επέμβαση κιρσών και πιο συγκεκριμένα ,μετά από κλασσικό χειρουργείο, αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης νέων, πολύ μικρών φλεβιδίων που ξεκινούν από ψηλά στο μηρό και τροφοδοτούν φλέβες στο πόδι, προκαλώντας ξανά κιρσούς. Αυτό είναι το φαινόμενο της νεοαγγειογέννεσης και αφορά το κλασικό χειρουργείο .

Αντίθετα οι πιθανότητες να εμφανιστεί μετά από laser είναι απειροελάχιστες και αποτελεί ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματά του.

Και τώρα, η τελευταία λέξη στην αντιμετώπιση των κιρσών…

το νέο Laser 1940 nm

 Επειδή όπως είπαμε όλες οι περιπτώσεις κιρσών δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, σήμερα μπορούμε να μιλάμε για την απόλυτα εξατομικευμένη αντιμετώπιση των κιρσών με το νέο Laser 1940 nm.

Το πρώτο και κύριο πλεονέκτημα του νέου Laser 1940nm ,είναι το νέο, μεγάλο μήκος κύματος, ο  δε συνδυασμός του με μια σειρά από επιπλέον χαρακτηριστικά, κάνουν τη θεραπεία  των κιρσών μοναδική.

Το συγκεκριμένο πλεονέκτημα του μεγαλύτερου μήκους κύματος   σημαίνει πως με μικρότερη ενέργεια μπορούμε να έχουμε ισοδύναμο ή και καλύτερο αποτέλεσμα.

Μια σειρά από ηχητικά και χρωματικά σήματα σε συνδυασμό με γραφήματα επιτρέπουν τώρα στο θεράποντα γιατρό τον εξατομικευμένο σχεδιασμό θεραπείας για κάθε ασθενή και την εκτέλεση της με μέγιστη ακρίβεια και με δυνατότητα λεπτότατων χειρισμών.

Η αντιμετώπιση των κιρσών με  το ενδοφλεβικό Laser 1940nm, εκτός από εξατομικευμένη, είναι  πολύ αποτελεσματική και ασφαλής.

Αρκεί ο Αγγειοχειρουργός σας να ξέρει και να έχει  μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία, στην αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων και ιδιαίτερα στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές και ειδικά στις εφαρμογές με χρήση Laser

Αυτό το άρθρο γράφτηκε με τη συνεργασία του αγγειοχειρουργού Αθανασίου Σιαφάκα.

VeinCenter.gr