Σε έξαρση είναι γρίπη και ιώσεις με τα παιδιά να ταλαιπωρούνται και τα παιδιατρικά νοσοκομεία να ασφυκτιούν. Τι μπορούμε να κάνουμε για να θωρακίσουμε τους ανήλικους;

«Είναι σημαντική η θρεπτική επάρκεια. Τρώμε λίγο απ’ όλα, ψάρι, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά, μπορούμε να βάζουμε βούτυρο στο ψωμί με μέλι για να παίρνει βιταμίνη» λέει για το θέμα της διατροφής η Χριστίνα Μπαλαμώτη, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος.

Όπως είπε δεν χρειάζονται συμπληρώματα διατροφής, εκτός αν υπάρχει διαπιστωμένη κάποια έλλειψη. «Είναι πολύτιμα, αρκεί να τα χρειαζόμαστε» είπε χαρακτηριστικά. Μια διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά (τα βάζουμε ακόμα και μέσα σε μπιφτέκια αν δεν τα θέλουν μόνα τους). Στο σχολείο το παιδί μπορεί να παίρνει ένα σνακ, ξηρούς καρπούς, μία μπάρα δημητριακών, ένα τοστ με τυρί και βούτυρο, ιδανικά χωρίς αλλαντικό ανέφερε.

Αν το παιδί είναι σπίτι και έχει πυρετό (διαβάστε πώς τον ρίχνουμε) είναι σημαντικό να εστιάσουμε στην ενυδάτωση του παιδιού. «Αναγκαστικά θα πάμε σε σούπα ή χυμό, γενικά προτιμάμε υδαρή. Αν χρειαστεί να πάρει αντιβίωση, πρέπει να του δώσουμε προβιοτικά -γιαουρτάκι  με λίγο μέλι για να του είναι ελκυστικό- και δεν ξεχνάμε την πρωτεΐνη» είπε η κ. Μπαλαμώτη.