Ένα σπουδαίο επίτευγμα πέτυχαν γιατροί από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αφού ένας 66χρονος που νοσεί με HIV κατάφερε να νικήσει τον ιό και πλέον βρίσκεται σε στάδιο ύφεσης, με τους ειδικούς να περιμένουν αν θα εμφανιστούν τυχόν επιπλοκές.

Σύμφωνα με το nbcnews.com, το χαρμόσυνο νέο ανακοινώθηκε από την ιατρική ομάδα του Ιατρικού Κέντρου «City of Hope», η οποία δεν αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία για τον ασθενή, πέρα από ότι του έδωσε την κωδική ονομασία «City of Hope», που προέρχεται από το ιατρικό κέντρο.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα, ο ασθενής βρίσκεται σε στάδιο ύφεσης με τους γιατρούς να θεωρούν ότι σύντομα θα γίνει επίσημα το πέμπτο άτομο που νικάει τον ιό, από τον οποίο κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους περίπου ένα εκατομμύριο άτομα.

AIDS HIV

Μάλιστα, βασίζουν την αισιοδοξία τους στις τέσσερις περιπτώσεις που προηγήθηκαν και εξέτασε το Ιατρικό Κέντρο «City of Hope», με την πιο πρόσφατη να είναι μια γυναίκα από την Νέα Υόρκη που νίκησε τον HIV τον Φεβρουάριο.

Η Τζάνα Ντίκτερ, ειδικός Μολυσματικών Ασθενειών στο Ιατρικό Κέντρο «City of Hope» με δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι ο 66χρονος άνδρας είναι ο γηραιότερος που πετυχαίνει διαρκή ύφεση της λοίμωξης HIV δημιουργώντας βάσιμες ελπίδες για τους ηλικιωμένους φορείς του ιού που επίσης πάσχουν από καρκίνο.

AIDS HIV

Περισσότερα στοιχεία για την περίπτωση του 66χρονου θα ανακοινωθούν στο επικείμενο Παγκόσμιο Συνέδριο για το AIDS στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο ίδιος σε δήλωσή του που μοιράστηκε στον Τύπο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όταν διαγνώστηκα το 1988, όπως και πολλοί άλλοι τότε, πίστευα ότι πρόκειται για θανατική ποινή. Δεν πίστευα ότι θα έρθει η μέρα που δεν θα έχω πια HIV. Είναι πραγματικά ευγνώμων».