Η 4η ενισχυτική δόση του εμβολίου κορονοϊού ξεκινάει να χορηγείται στην Κύπρο σε άτομα άνω των 80 ετών και η 3η δόση σε άτομα ηλικίας 12-17 ετών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για ενίσχυση της ανοσίας και δη ομάδων του πληθυσμού που είναι πιο ευάλωτες σε σοβαρή νόσηση έναντι του ιού.

Η χορήγηση των συγκεκριμένων ενισχυτικών δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού θα αρχίσει από την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσω των εμβολιαστικών κέντρων ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου και είναι προαιρετική.

Συγκεκριμένα:

α) Η ενισχυτική/4η δόση σε πρώτη φάση θα χορηγείται σε άτομα άνω των 80 ετών, σε άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας που διαμένουν ή εργάζονται σε οίκους ευγηρίας και κλειστές δομές, με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέντε μηνών από την λήψη της ενισχυτικής/3ης δόσης.

Για την χορήγηση εμβολίου σε άτομα άνω των 80 ετών, θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) και η κάρτα εμβολιασμού.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση όσον αφορά στον εμβολιασμό με ενισχυτική/4η δόση ατόμων ηλικίας 70 ετών και άνω, των επαγγελματιών υγείας και των ανοσοκατασταλμένων ατόμων.

β) Η ενισχυτική/3η δόση θα χορηγείται σε άτομα άνω των 12 ετών με εμβόλιο τεχνολογίας MRNA με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η περίοδος των έξι (6) μηνών από τη λήψη της 2ης δόσης.

Για την χορήγηση εμβολίου σε άτομα ηλικίας 12-17 ετών, θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) και η κάρτα εμβολιασμού.