Σαρώνει η γρίπη στα παιδιά και μάλιστα μπορεί να εμφανιστεί ταυτόχρονα με τον κορονοϊό σύμφωνα με την παιδίατρο Άννα Παρδάλη. Τα παιδιά ταλαιπωρούνται πολύ και τα συμπτώματα μπορεί να κρατήσουν για μέρες.

«Είναι μία εποχή που τα έχει όλα. Έχει ακόμα και γρίπη και μάλιστα με βαριά περιστατικά. Αυτό που συναντάται είναι να πάθουν γρίπη μόλις ιαθούν από κορoνοϊό ή να είναι και μαζί, κορονοϊός και γρίπη. Είναι πολύ δύσκολο να αναγνωριστεί, μπορείς να το κανεις με εργαστηριακό έλεγχο. Η γρίπη έχει δυναμική παρουσία στα μικρά παιδιά, έχει πολύ υψηλό πυρετό, που κρατάει μέρες, δεν σιτίζονται. Η γρίπη μπορεί να καταλήξει σε βρογχίτιδα, πνευμονίες, ωτίτιδες, τα πολύ μικρά παιδιά που δεν τρώνε αφυδατώνονται» είπε στο Mega.

Πότε δίνουμε φάρμακο

Σύμφωνα με την κ. Παρδάλη υπάρχουν και άλλοι ιοί που ταλαιπωρούν τα παιδιά. «Το κοξάκι ανήκει στους εντεροϊούς χαρακτηρίζεται από πυρετό και εξάνθημα και προσβάλει βρέφη και νήπια. Όλοι οι ιοί δίνουν ένα σωρευτικό φαινόμενο. Τα παιδάκια που έχουν αλλεπάλληλες ιώσεις, εξαντλείται το ανοσοποιητικό» είπε.

Και συνέχισε: «Μόνο εάν υπάρχει λοίμωξη στο κατώτερο αναπνευστικό τότε θα πρέπει να πάρει κάποιο φάρμακο. Τα δεδομένα δείχνουν ότι με τον εμβολιασμό μειώνονται οι πιθανότητες βαριάς νόσησης σε πολλά περιστατικά».