Αν είστε καπνιστής και θέλετε να αποφύγετε τους πόνους στην πλάτη, τότε αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να… κόψετε το τσιγάρο.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι καπνιστές έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν χρόνιο πόνο στην πλάτη σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η διακοπή της ανθυγιεινής αυτής συνήθειας μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης της κατάστασης αυτής.

Πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία, που συνδέουν το κάπνισμα και το χρόνιο πόνο –πόνο που διαρκεί για πάνω από 12 εβδομάδες- με το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με τον εθισμό και την ανταμοιβή.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Bogdan Petre, από το Τμήμα Ιατρικής του πανεπιστημίου Feinberg δήλωσε στη Daily Mail: «Το κάπνισμα επηρεάζει τον εγκέφαλο. Βρήκαμε ότι επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται στον πόνο στην πλάτη και φαίνεται να κάνει τα άτομα λιγότερα ανθεκτικά στα επεισόδια πόνου».

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στο Human Brain Mapping.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.