Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής, τα οποία διακινούνται παράνομα στην αγορά είτε για απώλεια βάρους ή για ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας των ανδρών.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΕΟΦ αναφέρει πως τα προϊόντα «Surnabe Acai Berry Coffee», «Moti Angel Coffee» και «Leptin Weight Chocolate» που προορίζονται για απώλεια βάρους, είναι νοθευμένα με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, η οποία αποσύρθηκε πρόσφατα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω επικινδυνότητας.

Επίσης, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι τα προϊόντα «Libidoforte» και «SatiboI», που επίσης διακινούνται παράνομα ως συμπληρώματα διατροφής για την… «τόνωση» των ανδρών, είναι νοθευμένα με την φαρμακολογικά δραστική ουσία sildenafil, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.

Και στις δύο περιπτώσεις εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.