Εκατομμύρια κρεατοφάγοι «έχουν πιεστεί να κόψουν το κρέας από τον σύντροφο τους», σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Μια μελέτη σε 2.000 ενήλικες αποκάλυψε ότι σχεδόν «οι μισοί αισθάνονται αναγκασμένοι είτε να μειώσουν είτε να μειώσουν πλήρως την πρόσληψη προϊόντων κρέατος», αναφέρει ο Independent.

Οι φίλοι, οι συνεργάτες ή οι γονείς «κρύβονται» πιθανότατα πίσω από την πίεση αυτή να διοργανώσουν μια χορτοφαγική μόδα, όπως τις «Δευτέρες χωρίς κρέας».

Ένας στους πέντε είπε ακόμη ότι τα παιδιά τους «επέμειναν ότι πρέπει να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες».

Η έρευνα, από την εταιρεία βοοειδών Jack Link’s, αποκάλυψε ότι «η πίεση αυτή δεν είναι πάντα ευπρόσδεκτη», με περισσότερο από το 25% να λέει ότι έχουν κόψει το κρέας λόγω της «πιεστικής συμπεριφοράς».

Από εκείνους που έχουν μειώσει την πρόσληψη κρέατος, σχεδόν το 60% το έκανε «μόνο για να κρατήσει τον σύντροφό του ευτυχισμένο», αν και σχεδόν 7 στους 10 παραδέχτηκαν ότι «δεν θα το είχαν σκεφτεί να το κάνουν καν χωρίς την ενθάρρυνση του συντρόφου τους».

Ο Ψυχολόγος Τροφίμων, Γκρεγκ Τάκερ, δήλωσε: «Υπάρχουν πολλές επιρροές που μπορούν να έχουν αντίκτυπο στο τι τρώμε και στον τρόπο που τρώμε».

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι από εκείνους που κάνουν μια… θυσία για τους συντρόφους τους, αρκετοί κατέφυγαν μέχρι και σε ακραία μέτρα για να προσλάβουν πρωτεϊνη με άλλους τρόπους, όπως την κατανάλωση σνακ με γεύση κρέατος.