Μια αστυνομικός από το Ουισκόνσιν καταδικάστηκε μόλις σε φυλάκιση 2 ετών για μια σειρά από διαρρήξεις που έκανε, έχοντας συλλάβει ένα ιδιαίτερο εγκληματικό σχέδιο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της τοπικής εισαγγελίας τη Δευτέρα, η βοηθός σερίφη ενημερωνόταν από τους επικήδειους στις εφημερίδες για το ποια σπίτια θα ήταν άδεια και έκανε κατόπιν την κίνησή της.

Η 30χρονη Janelle Gericke έκανε συμφωνία με τον εισαγγελέα και έπεσε έτσι στα μαλακά. Η δράση της δεν περιλάμβανε μόνο τα σπίτια των νεκρών, αλλά ακόμα και οικογενειών που γνώριζε πως θα παραστούν στην κηδεία του εκλιπόντος.

Ο γενικός εισαγγελέας του Ουισκόνσιν, Josh Kaul, της ζήτησε να ομολογήσει για τουλάχιστον 6 τέτοιες υποθέσεις και να καταδικαστεί σε φυλάκιση μόλις 2 ετών. Εκείνη δήλωσε ένοχη για 2 διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης.

«Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε αυτή την υπόθεση είναι παραβιάσεις της εμπιστοσύνης του κόσμου», είπε ο Kaul, ευχαριστώντας τις διωκτικές αρχές που «εξασφάλισαν τη δικαιοσύνη για τα θύματα αυτών των εγκλημάτων».

Η Gericke, η οποία είχε δουλέψει και ως σωφρονιστικός υπάλληλος, απολύθηκε τον Ιούλιο του 2019 και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Ο εισαγγελέας ισχυρίστηκε πως έκανε πολλές ληστείες μεταξύ 2018-2019, στοχεύοντας σε χαροκαμένες οικογένειες και στα σπίτια των νεκρών πολιτών.

Σε ένα μάλιστα περιστατικό την έπιασαν στα πράσα. Ήταν όμως αστυνομικός και οι ιδιοκτήτες πίστεψαν τις δικαιολογίες της…