Στη συνεχιζόμενη τρίμηνη απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ απέδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης την απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο των πολυιατρείων του Οργανισμού. «Μόνοι τους κατέστησαν αυτήν τη διαδικασία αναπόφευκτη», είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1, και ανέφερε ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να γίνει η μεταρρύθμιση εν λειτουργία.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη από τους ασφαλισμένους που ταλαιπωρούνται εδώ και τρεις μήνες και προσέθεσε πως θα υπάρξει επιπλέον ταλαιπωρία ενός μηνός «για να έχουμε για το μέλλον ένα σύστημα που να λειτουργεί».

Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στα νέα πολυιατρεία θα έχουν πρόσβαση και οι ανασφάλιστοι πολίτες.

Ο υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι σε έξι μήνες θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός και οι συνενώσεις των μονάδων με στόχο να υπάρχει τουλάχιστον μια ανά δήμο. «Με την ένταξή τους στο ΕΣΥ θα μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τα πολυιατρεία με κοινοτικά κονδύλια και να αντικαταστήσουμε τον εργαστηριακό εξοπλισμό», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το 85% των μονάδων του ΕΟΠΥΥ έχουν παραδοθεί και κάλεσε τους διευθυντές των υπόλοιπων να τις παραδώσουν στις τριμελείς επιτροπές του ΕΟΠΥΥ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.