Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχουν οι 65άρηδες

Οι ανασφάλειες «κατατρέχουν» τους νεότερους


ΥΓΕΙΑ
16:49
12/05/2015
Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχουν οι 65άρηδες
2
loading

Μπορεί τα μαλλιά τους να έχουν ασπρίσει, οι ρυτίδες να έχουν «ριζώσει» στο πρόσωπό τους και οι αντοχές τους να έχουν αρχίσει να εξασθενούν, ωστόσο όπως αποκαλύπτει έρευνα οι 65άρηδες νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους (ποσοστό 81%) σε σχέση με τους νεότερους, ηλικίας από 16 έως 24 ετών (ποσοστό 70%).

Επιπλέον, έξι στους δέκα Βρετανούς ηλικίας από 45 έως 54 ετών ανέφεραν ότι νιώθουν μεγάλη σιγουριά για την εμφάνισή τους, σε μια έρευνα που διεξήγαγε γνωστή εταιρεία καλλυντικών.

Πάνω από τους μισούς Βρετανούς δήλωσαν ότι νιώθουν πιο νέοι από την πραγματική τους ηλικία, ενώ το ένα τρίτο αυτών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι νιώθει «δέκα χρόνια νεότερο».

Επίσης, οι άντρες μέσης ηλικίας και άνω νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους σε σχέση με τις γυναίκες (ποσοστό 70% και 58% αντίστοιχα).

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες ο μεγαλύτερος «φόβος» τους είναι τα γκρίζα μαλλιά, οι μαύροι κύκλοι στα μάτια και οι ρυτίδες, ενώ και οι άντρες επηρεάζονται όταν βλέπουν τα μαλλιά τους να ασπρίζουν, να βγάζουν ρυτίδες και να κάνουν φαλάκρα.

Για το λόγο αυτό, το 35% των αντρών χρησιμοποιεί ειδικά αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης, με το ποσοστό αυτό στις γυναίκες να ξεπερνά το 54%.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar medousa56

  Γιατί όχι? Χτίζουνε καριέρες στις πλάτες τον γυναικών τους και με τα χρήματα που αποκτούνε πουλούνε τρέλα και εξαγοράζουνε πορνίδια.

 2. avatar Brooklyn_Garnett

  16 είναι ακόμα ανήλικοι και έφηβοι,και στις ηλικίες 16-24 είναι λογικό να υπάρχει μειωμένη αυτοπεποίθηση,η σύγκριση έπρεπε να γίνει με τις ηλικίες 25 με 34.
  \" το 35% των αντρών χρησιμοποιεί ειδικά αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης\"
  Αρκετά μεγάλο το ποσοστό.
  \"Πάνω από τους μισούς Βρετανούς δήλωσαν ότι νιώθουν πιο νέοι από την πραγματική τους ηλικία\"
  Όλοι έτσι νιώθουμε,εκτός αν είμαστε αρκετά κουρασμένοι ή άρρωστοι και νιώθουμε πιο γέροι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει