Η Yiling Pharmaceutical ανακοίνωσε σήμερα ότι η Yiling Pharmaceutical και η θυγατρική της Beijing Yiling Pharmaceutical είχαν λάβει το έντυπο έγκρισης της αίτησης συμπληρώματος φαρμάκου αναφορικά με την αίτηση για νέες ενδείξεις των καψουλών Lianhua Qingwen και των κοκκίων Lianhua Qingwen που εκδίδονται από την Κρατική Διοίκηση Φαρμάκων της Κίνας (State Drug Administration).

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ λοιπόν η κάψουλα Lianhua Qingwen και τα κοκκία Lianhua Qingwen εγκρίθηκαν για την προσθήκη «λειτουργικών ενδείξεων» στις αρχικώς εγκριθείσες ενδείξεις

«Στη συμβατική θεραπεία της νέας πνευμονίας κορονοϊού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έναν ελαφρύ, κοινό τύπο πυρετού, βήχα και κόπωσης», «Χρήση και δοσολογία» αύξησαν την «ελαφριά, συνήθη θεραπεία της COVID-19 για 7-10 ημέρες» και ούτω καθεξής όπως αναφέρει ανακοίνωση που μεταδίδει το ΑΠΕ.

Και συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «Σε αυτήν την εγχώρια επιδημία, οι κάψουλες (κοκκία) Lianhua Qingwen έγιναν το πιο συχνά συνιστώμενο φάρμακο κινεζικής ευρεσιτεχνίας για την COVID 19. Στην τέταρτη έως την έβδομη έκδοση της διάγνωσης της νέας πνευμονίας και του θεραπευτικού σχήματος μόλυνσης από κορονοϊό που εκδόθηκαν από την κρατική επιτροπή υγείας και την κρατική διοίκηση της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, συνιστάται η λήψη του κινεζικής ευρεσιτεχνίας φαρμάκου κάψουλας (κοκκίου) Lianhua Qingwen για την πρόληψη και θεραπεία ασθενών με κόπωση και πυρετό κατά τη διάρκεια της περιόδου ιατρικής παρακολούθησης.

Η αποτελεσματικότητα της κάψουλας (κοκκίου) Lianhua Qingwen στη θεραπεία της COVID-19 έχει επιβεβαιωθεί από βασικά πειράματα και κλινικές μελέτες. Η ομάδα του Zhong Nanshan πρόσφατα δημοσίευσε μια διατριβή με τίτλο “Η αντιιική και αντιφλεγμονώδης επίδραση της αντιπυρετικής πανώλης στον νέο κορονοϊό” στο διεθνές περιοδικό “Pharmacology Research”, η οποία ήταν το πρώτο βασικό ερευνητικό άρθρο του κινεζικής ευρεσιτεχνίας αποτελεσματικού φαρμάκου κατά του SARS-Cov-2. Στη μελέτη αυτή, διαπιστώθηκε ότι η Lianhua Qingwen θα μπορούσε να αναστείλει σημαντικά τον πολλαπλασιασμό του νέου κορονοϊού σε κύτταρα, και η έκφραση σωματιδίων του ιού σε κύτταρα μειώθηκε σημαντικά μετά τη θεραπεία του κορονοϊού».

Επίσης όπως αναφέρεται «η έγκριση αυτή βασίζεται στις αρχικώς εγκριθείσες ενδείξεις με βάση την προσθήκη του “ήπιου, συνήθους τύπου COVID 19” των νέων ενδείξεων. Ταυτόχρονα, η νέα παρτίδα προδιαγραφών συνταγογραφούμενων φαρμάκων δεν αντέκρουσε την αρχική τοποθέτηση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων».

Μέχρι τώρα, οι κάψουλες Lianhua Qingwen έχουν καταχωρισθεί στο Χονγκ Κονγκ (SAR της Κίνας), στο Μακάο (SAR της Κίνας), τη Βραζιλία, την Ινδονησία, τον Καναδά, την Μοζαμβίκη, την Ρουμανία και άλλα μέρη ως «φάρμακο κινεζικής ευρεσιτεχνίας», «φάρμακο», «φυτικό φάρμακο» και «φυσικά προϊόντα υγείας», και έχουν εγκριθεί για διάθεση στην αγορά.