Αύριο θα κριθεί το μέλλον της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς η ομοσπονδία και οι σύλλογοί τους καλούνται, υπό την πίεση της επερχόμενης διαθεσιμότητας- κινητικότητας, να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ή θα καταλήξουν σε συμφωνία με τον υπουργό Υγείας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει και «χωρίς αυτούς» αν συνεχίσουν την απεργία, δείχνοντάς τους ουσιαστικά τον δρόμο προς την έξοδο, αλλά καλώντας τους να συζητήσουν για το πώς μπορούν να προσφέρουν, πλέον, μέσα στο ΕΣΥ.

Οι γιατροί θέλουν, όσοι από αυτούς απορροφηθούν από το ΕΣΥ, να εργαστούν όπως οι πανεπιστημιακοί και στρατιωτικοί γιατροί, με δικαίωμα δηλαδή δικού τους ιατρείου και να επαναπροσληφθούν με κύριο κριτήριο την προϋπηρεσία.

Σήμερα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, με ανακοίνωσή του, καλεί τους γιατρούς να ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών Ανικανότητας που διαχειρίζονται τις αναρρωτικές άδειες, εγκυμοσύνης κλπ και των Επιτροπών Φαρμάκου Υψηλού Κόστους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.