Το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας πραγματοποίησε το πρώτο βήμα για την παρασκευή εμβολίου κατά του κορονοϊού, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας Αϊκούτ Οζκιούλ κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS-COV-2, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την παρασκευή εμβολίουαγ κατά της θανατηφόρας νόσου.

Τη σημαντική αυτή εξέλιξη, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανακοίνωσε το ίδιο το πανεπιστήμιο με ανάρτηση στο Twitter.

«Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου μας, o Καθηγητής Αϊκούτ Οζκιούλ, κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS-COV-2, κάνοντας το πρώτο βήμα για την παραγωγή ορού, εμβολίου και φαρμάκων κατά του κορονοϊού!», ανέφερε η ανάρτηση ενώ ξεχωριστή ανάρτηση του Ινστιτούτου του καθηγητή Οζκιούλ, ανέφερε: «αυτή είναι μόνο η αρχή. Είμαστε αποφασισμένοι και γεμάτοι φιλοδοξία. Ένας Τούρκος επιστήμονας απομόνωσε τον ιό!»

Ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ, έχει ανακοινώσει ότι 24 τουρκικά πανεπιστήμια και οκτώ ερευνητικά κέντρα με εκατοντάδες ερευνητές εργάζονται για την παρασκευή εμβολίου κατά της COVID-19.

Ο Δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, σε δική του ανάρτηση σχολίασε την εξέλιξη: «Περιμένουμε σύντομα καλά νέα από την Άγκυρα», ανέφερε.