Την επίσημη έναρξη της πρωτοβουλίας των Ροταριανών Θεσσαλονίκης για δωρεάν δεκαήμερο προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε ανασφάλιστους, άπορους και πολύτεκνους, κήρυξε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ελπιδοφόρα αυτή την ενέργεια που έρχεται σε καιρό κρίσης και μάλιστα υποσχέθηκε να δοθεί στο Κοινωνικό Φαρμακείο των Ροταριανών κάποια ποσότητα από τα φάρμακα που συγκεντρώνονται με πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, προκειμένου να δοθούν στους άπορους και ανασφάλιστους Θεσσαλονικείς που τα έχουν ανάγκη.

Ο κ Γεωργιάδης τόνισε ακόμη ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες γίνεται ένα βήμα μπροστά για την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία, όπως είπε, πρέπει να αναδεικνύονται για να επιλυθούν και όχι για να απαξιώνονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυσή τους, επισημαίνει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση εκ μέρους συνδικαλιστών φωτογραφίας με ράντζα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, είπε ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ακόμη και στον Καναδά που είναι αναπτυγμένη χώρα ο χρόνος αναμονής στα τμήματα επειγόντων περιστατικών είναι 5,5 ώρες. Παράλληλα τόνισε ότι τιμά και θαυμάζει το προσωπικό των νοσοκομείων που δίνει τεράστιο αγώνα και ότι ο ίδιος θέλει να λύσει τα προβλήματά τους, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο ο ένας κατηγορεί τον άλλον.

«Θέλω να συγχαρώ τους ανθρώπους που διοργάνωσαν αυτό το Κοινωνικό Ιατρείο και να πω ότι σε αυτές τις εποχές τις κρίσιμες το να μπορούμε να δείχνουμε τους τρόπους ο ένας να βοηθάει τον άλλον, και γιατί όχι, κάποιοι και να καλύπτουν τα κενά του κράτους, τώρα που το κράτος είναι σε αδυναμία,είναι το σωστό μήνυμα για να πάμε μπροστά. Ως υπουργός Υγείας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια και να ευχηθώ καλή επιτυχία και όπου εμείς μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι θα είμαστε» είπε ο κ Γεωργιάδης, τονίζοντας παράλληλα ότι το θέμα της πρόληψης θα αποτελέσει το κεντρικό κομμάτι των μεταρρυθμίσεων στην υγεία.

Σημαντική χαρακτήρισε την πρωτοβούλια και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράγογλου. «Τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες απευθύνονται στους ανασφάλιστους πολίτες και τους δίνουν τη δυνατότητα να έχουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, είναι πάρα πολύ σημαντικές, είναι αξιέπαινες ενέργειες. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους εθελοντές γιατρούς και τους χορηγούς. Μακάρι να βρουν μιμητές» είπε ο κ. Καράογλου.

Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, του Ομίλου Γυναικών Inner Wheel και του Ομίλου Νεολαίας Rotaract ξεκίνησαν χτες και θα συνεχιστούν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου στον χώρο του Ομίλου Ροταριανών στην Πλατεία Φαναριωτών 2 με Παύλου Μελά.

Στο πλαίσιο των δωρεάν εξετάσεων 40 γιατροί 16 ειδικοτήτων εξετάζουν τους ανασφάλιστους τις καθημερινές 9.00-13.00 και 17.00-21.00 και στα Σαββατοκύριακα 9.00-14.00. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνώντας στο 2315-555000 (12.00-17.00). Οι ειδικότητες στις οποίες μπορούν να εξετάζονται οι ενδιαφερόμενοι είναι πλαστική χειρουργική, ορθοπαιδική, οφθαλμολογική , ωτορινολαρυγγολογική, ακουολογική, γυναικολογική, αγγειολογική, καρδιολογική, ουρολογική, ογκολογική, μικροβιολογική, οδοντιατρική, παθολογική, παιδιατρική, συμβουλευτική ευρημάτων και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.