H Ιαπωνία επιβεβαίωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο στη χώρα από τον νέο κορονoϊό, δήλωσε ο ιάπωνας υπουργός Υγείας Κατσουνομπού Κάτο.

Το θύμα ήταν μια γυναίκα στα 80 της που ζούσε στη νομαρχία Καναγκαουά, που συνορεύει με το Τόκιο, δήλωσε ο Κάτο σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε σήμερα το μεγαλύτερο άλμα στα κρούσματα του κορονοϊού μέσα σε μια ημέρα, καθώς υπάρχουν οκτώ νέα κρούσματα που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 58, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Όλα τα νέα κρούσματα συνδέονται με προηγούμενα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο. Από τους 58 επιβεβαιωμένους ασθενείς που έχουν αναφερθεί, 15 έχουν αναρρώσει και πάρει εξιτήριο ενώ επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, πρόσθεσε η ίδια πηγή σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το Reuters.

O νέος επικεφαλής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην επαρχία Χουμπέι δεσμεύθηκε σήμερα να συγκρατήσει την επιδημία που έχει ξεσπάσει στην περιφέρειά του, η οποία είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό, ανέφερε σήμερα η επίσημη εφημερίδα της επαρχίας.

Ο Γινγκ Γιονγκ, πρώην δήμαρχος της Σανγκάης ο οποίος διορίσθηκε στη νέα του θέση νωρίτερα σήμερα, δήλωσε πως η κατάσταση εκεί παραμένει πολύ σοβαρή, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ημερησίας της Χουμπέι.