Μια μελέτη περίπτωσης για το φρικιαστικό ατύχημα που είχε ένας έφηβος με ποδήλατο παρουσιάστηκε στο ιατρικό περιοδικό «BMJ Case Reports».

Ο 14χρονος έκανε ποδήλατο με το ένα χέρι πάνω στο πεζοδρόμιο κρατώντας ένα αναψυκτικό στο άλλο, όταν και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Το τιμόνι καρφώθηκε στη βουβωνική του χώρα και τον μετέφεραν αμέσως σε νοσοκομείο της βρετανικής Οξφόρδης.

Εκεί είδαν αποτροπιασμένοι οι γιατροί μια βαθιά πληγή στο σημείο, που έφτανε από το ηβικό οστό ως και το περίνεο. Το τραύμα τρύπησε και «αντέστρεψε το όσχεο» και «απογύμνωσε από το δέρμα» το πέος.

Η πληγή ήταν τόσο βαθιά που οι γιατροί μπορούσαν να δουν τους ιστούς του πέους και τη μεμβράνη που καλύπτει τους όρχεις.

Παρά την κακή κατάσταση, ομάδα χειρουργών κατάφερε να κλείσει την πληγή και δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές νευροαγγειακές ζημιές. Η ανάρρωσή του ήταν μάλιστα τόσο γρήγορη που το παιδί βγήκε από το νοσοκομείο την επομένη.

Έναν μήνα μετά, που πήγε για επανεξέταση, είχε ανακτήσει πλήρως τη λειτουργία του πέους και δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα στην ούρηση ή τη στυτική λειτουργία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.