Είναι το νερό με λεμόνι πράγματι ευεργετικό για την υγεία;

Μύθοι και αλήθειες για ένα αγαπημένο ρόφημα που πίνεται κρύο και ζεστό


ΥΓΕΙΑ
7:32
21/10/2019
Είναι το νερό με λεμόνι πράγματι ευεργετικό για την υγεία;
3
loading

Το νερό με λεμόνι φαντάζει η πανάκεια της εποχής μας, ένα ρόφημα που κάνει τα πάντα στον οργανισμό.

Τονώνει την πέψη, δίνει ενέργεια, ακόμα και στη δίαιτα είναι ιδανικό, ως πολυσκεύασμα υγείας για όλα και για όλους. Είναι όμως έτσι;

Είναι γεγονός πως το νερό με λεμόνι είναι ένα ρόφημα πολύ χαμηλών θερμίδων, περιέχοντας μόλις 6 θερμίδες. Συμβάλλει λοιπόν στην υγιεινή διατροφή απλώς και μόνο γιατί δεν αυξάνει την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, όταν προτιμάται από άλλες επιλογές για το ξεδίψασμα δηλαδή.

Αλήθεια είναι επίσης πως δίνει την απαραίτητη ενυδάτωση στον οργανισμό. Το νερό, όχι το λεμόνι! Έρευνες υποδεικνύουν πως η καλή ενυδάτωση μπορεί να αυξήσει τη διάσπαση των λιπών και να επιταχύνει την απώλεια λίπους, αυξάνοντας και τον μεταβολισμό.

Το νερό με λεμόνι λοιπόν, μιας και πρόκειται ουσιαστικά για νερό με… γεύση, έχει τα ίδια οφέλη με το απλό νερό. Δεν επιφέρει κοντολογίς μεγαλύτερη απώλεια βάρους από το απλό νερό.

Αυτό που κάνει και επιβεβαιώνεται ερευνητικά είναι η αύξηση της αίσθησης του κορεσμού, μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και πάλι όμως οφείλεται κυρίως στο νερό.

Το λεμόνι του μείγματος, με τη βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά του, λειτουργεί φυσικά ευεργετικά, είναι απίθανο όμως να επηρεάσει το βάρος όταν προτείνεται ως το καλύτερο συστατικό της δίαιτας.

Το πίνουμε λοιπόν γιατί μας αρέσει κυρίως και όχι γιατί έχει περισσότερα οφέλη από το νεράκι…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Παπας

    Με βάση ποια έρευνα κι από ποιους επαληθεύεται αυτή η άποψη; Ότι θέλει ο καθένας πετάει και τρέχουν οι αφελείς με τρύπια στομάχια στους γιατρούς.

  2. avatar gina1

    μπουρδες

  3. avatar freeλελευθερος

    προσοχή όμως... εάν βάλει κάποιος πολύ λεμόνι πρέπει να προσέχει τα δόντια του...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει