Πρωτοποριακή θεραπεία έσωσε 7χρονη από τη λευχαιμία

Η Emily Whitehead δίνει ελπίδα για την αντιμετώπιση της νόσου


ΥΓΕΙΑ
16:55
26/03/2013
Πρωτοποριακή θεραπεία έσωσε 7χρονη από τη λευχαιμία
2
loading

Η 7χρονη Emily Whitehead πάλεψε και τελικά κατάφερε να νικήσει τη λευχαιμία, χάρη σε μια καινοτόμο θεραπεία.

Το κορίτσι νοσηλεύτηκε πριν από 11 μήνες στη Φιλαδέλφεια και δέχτηκε μια πρωτοποριακή θεραπεία, κατά την οποία τα δικά του ανοσοποιητικά κύτταρα αναπρογραμματίστηκαν για να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα.

Η νόσος πέρασε σε ύφεση και σήμερα η 7χρονη είναι καλά. Παίζει με το σκύλο της, διαβάζει, γράφει και γνωρίζει τον κόσμο.

Η περίπτωση της Emily δίνει ελπίδα για μια νέα θεραπευτική αντιμετώπιση της επιθετικής μορφής της λευχαιμίας, της οξείας λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας, που θα δίνει ίσως εγκαίρως τη δυνατότητα αποφυγής της χημειοθεραπείας ή της μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Αμερικανοί ερευνητές μιλούν για μια ενθαρρυντική επιτυχία ενός νέου τύπου κυτταρικής θεραπείας που επέτρεψε να εξαφανιστεί κάθε ίχνος λευχαιμίας σε αρκετούς ασθενείς, ανάμεσά τους η Emily, με τον «αναπρογραμματισμό» των δικών τους λεμφοκυττάρων Τ ώστε αυτά να στοχεύσουν τα καρκινικά κύτταρα.

«Η Emily είναι καλά στην υγεία της και δεν παρουσίασε υποτροπή 11 μήνες μετά τη διοχέτευση των γενετικά τροποποιημένων λεμφοκυττάρων Τ που επέτρεψαν να πληγεί ένας στόχος που υπάρχει σε αυτό τον τύπο καρκίνου», γράφει σε ανακοίνωση το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας που ανέπτυξε την τεχνική, καταρχήν για τη θεραπεία ενηλίκων που πάσχουν από έναν άλλο τύπο λευχαιμίας.

Η περίπτωση της Emily «δείχνει ότι τα κύτταρα αυτά μπορούν να έχουν σημαντική αντικαρκινική δράση στα παιδιά», υπογραμμίζει από την πλευρά του στην New England Journal of Medicine ένας από τους συντάκτες της μελέτης, ο Στέφαν Γκρουπ, του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφειας, όπου νοσηλεύτηκε η μικρή.

Ωστόσο, η τεχνική αυτή απέτυχε σε ένα άλλο παιδί, το οποίο πέθανε, οδηγώντας τους συντάκτες να υπογραμμίσουν την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα.

«Αν και τα αποτελέσματα της νέας αντικαρκινικής θεραπείας είναι πολύ ενθαρρυντικά, η αγωγή αυτή χρειάζεται περαιτέρω προσαρμογή ώστε να αποκτήσει τη βέλτιστη και διαρκή δραστικότητα και επίσης να ελαχιστοποιήσει τις παρενέργειες», υπογραμμίζουν οι συντάκτες έρευνας που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Helena

    να ειναι παντα καλα το κοριτσακι,αλλα γιατι ακουω συχνα για λευχαιμιες σε παιδακια μικρα????μπας κ φταινε τα εμβολια που τους κανουμε-μην με βρισετε,ετσι εχω διαβασει κ ετσι λεω...

  2. avatar GeroLykos

    Μπράβο ψυχούλα μου! Μπράβο! Επιτέλους και μια καλή είδηση!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει