Αντιμετωπίζουν το άγχος με… αλκοόλ

Τα δύο τρίτα των ανθρώπων ηλικίας 30-45 ετών επιλέγει αυτή τη «μέθοδο»


ΥΓΕΙΑ
13:59
07/07/2012
Αντιμετωπίζουν το άγχος με... αλκοόλ
3
loading

Οι περισσότεροι ενήλικες το «ρίχνουν» στο αλκοόλ για να τα βγάλουν πέρα μετά από μια αγχωτική μέρα, αναφέρει νέα μελέτη που διεξήχθη για λογαριασμό του φιλανθρωπικού ιδρύματος Drinkaware.

Η έρευνα έδειξε ότι περίπου τα δύο τρίτα των ανθρώπων ηλικίας 30-45 ετών πίνουν αλκοόλ για να «χαλαρώσουν».

Το ένα πέμπτο των ανδρών και σχεδόν μία στις έξι γυναίκες δήλωσαν ότι έπιναν κάθε μέρα ή τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Τέσσερις στις 10 γυναίκες και το ένα τρίτο των ανδρών παραδέχτηκαν ότι πίνουν περισσότερο από το «επιτρεπόμενο όριο», δηλαδή πάνω από 3-4 ποτήρια για τους άνδρες και 2-3 για τις γυναίκες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 άνθρωποι και το 44% αυτών δήλωσαν ότι ήταν πιο πιθανό να πιουν κάτι μετά από μια αγχωτική μέρα, ενώ το 37% αυτών απάντησε ότι σκεφτόταν το τι θα πιεί πριν καν φτάσει στο σπίτι.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (60%) «κατηγόρησε» τη δουλειά για το επίπεδο του άγχους του, ενώ από τις απαντήσεις δεν έλειψε η ανησυχία για την οικονομική τους κατάσταση. Περισσότερο από το ένα τρίτο (το 36%) ανέφερε ακόμη ότι η οικογενειακή τους ζωή τους προκαλούσε στρες.

«Το αλκοόλ μπορεί να είναι “κακός σύμβουλος” όταν κάποιος προσπαθεί να διαχειριστεί το άγχος του» είπε ο επικεφαλής των εκστρατειών του Drinkaware, Siobhan McCann.

«Ακόμη κι αν αρχικά φαίνεται ότι μερικά ποτάκια μπορούν να “απαλύνουν” την πίεση της ημέρας, μακροπρόθεσμα επιτείνουν το πρόβλημα, είτε αυτό σχετίζεται με τη δουλειά, είτε είναι οικονομικοί οι λόγοι ή οικογενειακοί» πρόσθεσε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar kiekeboe

    μέσα έπεσε το αρθράκι ........τι να κάνω βρε παιδιά ?? μακριά απο το αλκοολ συμβουλή μου ......αλλα είναι τόσα τα άγχή και τα προβλήματα και τα όνειρα που έκαμα απο μικρός και δεν τα βρήκα, με βρήκε μια ζωή κενή ολημέρα δουλειά κούραση ξεφτίλα άγχη και λογαριασμοί και ενοίκια να τρέχουν, που πλέον κάθεμερα 10μπυρες -για να περνάει το κεφάλι της προηγουμενης - μια ρετσίνα και μια ρακί μπομπα πριν κοιμηθώ με φτιάνουν περδίκι

  2. avatar xhgas

    Αλκοόλ ...μαγικό φίλτρο για το μυαλό , σε πάει σε άλλους κόσμους ...θέλει όμως προσοχή , μέτρον άριστον

  3. avatar Σκυλοπνιχτρης

    ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΝΩΣΗΣ. ΑΝ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΑΣΧΗΜΑ. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΛΕΞΙΜΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει