Οι δρομείς ζουν περισσότερο

Το τρέξιμο μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας


ΥΓΕΙΑ
21:39
07/06/2012
Οι δρομείς ζουν περισσότερο
4
loading

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα υποστηρίζει ότι το τρέξιμο μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας. Οι ερευνητές ανέλυσαν τη σχέση ανάμεσα στο τρέξιμο και τους θανάτους από καρδιαγγειακά αίτια σε 53.000 ενήλικες. Οι συμμετέχοντες ήταν μεταξύ 20 -100 ετών, χωρίς καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο ή διαβήτη στην αρχή της έρευνας. Το 27% αυτών ήταν δρομείς.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι δρομείς είχαν κατά 20% μικρότερο κίνδυνο θνησιμότητας συγκριτικά με όσους δεν έτρεχαν. Συγκεκριμένα, το τρέξιμο μείωνε τον κίνδυνο θνησιμότητας όταν ο δρομέας έτρεχε μέχρι 32 χιλιόμετρα την εβδομάδα ή έτρεχε 2-5 φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι έτρεχαν περισσότερο δεν είχαν μεγαλύτερο πλεονέκτημα όσον αφορά τη μακροβιότητα. Αντιθέτως, στις «μεγαλύτερες» δόσεις τρεξίματος οι δρομείς έχαναν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα.
Συμπερασματικά, σύμφωνα με τους ερευνητές το τρέξιμο προφυλάσσει την καρδιαγγειακή υγεία, αλλά όταν οι αθλητές υπερβαίνουν τα όρια της αντοχής τους, τότε δεν υπάρχουν οφέλη για την καρδιά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΒουνοκαιΦετες

  ΑΡΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΑ 1000?

 2. avatar 665

  Τι σημασία έχει να κερδίσεις 5 χρόνια ζωής αν πρόκειται να τα περάσεις τρέχοντας...

  1. avatar xaris poludouris

   θα έχεις καλητερη φυσική κατάσταση, θα φαίνεσαι ποιο ωραίος στην παραλία, θα έχεις περισσότερες αντοχές (παντού ...) κτλ. και βέβαια θα βλέπεις 5 χρόνια ποιο πολύ το φως της μέρας αν καταλαβαίνεις τη εννοώ ....!

   1. avatar 665

    Πλακίτσα ήταν παιδιά, φυσικά βελτιώνεται όλη η ζωή μας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει